Home / SLOVENSKO / Najvyšší súd zamietol žaloby Znášika a Molnára pre nezaregistrovanie kandidatúry na prezidenta

Najvyšší súd zamietol žaloby Znášika a Molnára pre nezaregistrovanie kandidatúry na prezidenta

BRATISLAVA 8. februára (WebNoviny.sk) – Najvyšší súd (NS) SR zamietol žaloby Jána Molnára a Radovana Znášika, ktorí sa neúspešne pokúšali zaregistrovať ako prezidentskí kandidáti.

Molnár získal podvodne

„Najvyšší súd po preskúmaní žalôb Jána M. a Radovana Z. zistil, že nie sú dôvodné a z tohto dôvodu obe žaloby zamietol,“ informovala agentúru SITA hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Predseda Národnej rady SR Andrej Danko sa rozhodol neprijať kandidatúru dôchodcu Jána Molnára na post prezidenta pre podozrenie, že podpisy pod svoju kandidatúru získal od poslancov podvodne.

Problémom Znášika je vek

Molnárovi sa síce podarilo získať podpisy od 15 poslancov, tí však tvrdia, že petičný hárok bol po ich podpise upravený. V čase podpisu totiž listina za slovom Petícia neobsahovala slová Návrh pre poslancov, takže si mysleli, že sa podpisujú ako občania, a nie ako poslanci.

Radovan Znášik zase odovzdal do Národnej rady SR petičné hárky s viac ako 17 200 podpismi občanov potrebných pre kandidatúru na prezidenta SR aj napriek tomu, že v deň konania prvého kola volieb nebude spĺňať podmienku 40 rokov veku.

Viac k témam: Najvyšší súd SR, Národná rada SR, predseda Národnej rady SR (NR SR), Prezidentské voľby 2019 na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk – Najvyšší súd zamietol žaloby Znášika a Molnára pre nezaregistrovanie kandidatúry na prezidenta © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *