Home / SVET / Video: Lavína v Kašmíre zasypala policajtov s väzňami, ďalšia zasiahla rodinný dom

Video: Lavína v Kašmíre zasypala policajtov s väzňami, ďalšia zasiahla rodinný dom

ŠRÍNAGAR 8. februára (WebNoviny.sk) – Husté sneženie v himalájskom regióne Kašmír spôsobilo lavíny, ktoré uväznili 11 ľudí a jedného muža zabili. V piatok o tom informovali miestne úrady.

Zástupca polície zároveň informoval, že museli prerušiť práce na záchrane desiatich ľudí, ktorých lavína uväznila v budove hasičskej stanice v oblasti Banihal. V snehovej pasci sú tam šiesti policajti, dvaja hasiči a dvaja väzni.

V oblasti Kokernag zas zahynul jeden muž po tom, ako lavína vo štvrtok večer zasiahla jeho dom. Jeho manželka je stále uväznená pod snehom a ďalších dvoch členov rodiny sa v noci podarilo zachrániť.

Sneh prerušil dodávky elektrickej energie a tiež komunikáciu a leteckú prepravu v indickej časti Kašmíru. Z najviac ohrozených oblastí vo štvrtok evakuovali desiatky ľudí.

Viac k témam: Kašmír, lavína
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Lavína v Kašmíre zasypala policajtov s väzňami, ďalšia zasiahla rodinný dom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Opozícia pácha v zahraničí „ekonomickú vlastizradu“, Šimečka podľa Fica otočil a Ódorova vláda sa správala ako lenivé vši (video)

Premiér zároveň zdôraznil, že vláda momentálne komunikuje s Bruselom čisto „na technickej úrovni".

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *