Home / SVET / Zomrel John Dingell, najdlhšie slúžiaci kongresman v Spojených štátoch

Zomrel John Dingell, najdlhšie slúžiaci kongresman v Spojených štátoch

WASHINGTON 8. februára (WebNoviny.sk) – Vo veku 92 rokov zomrel bývalý člen amerického Kongresu John Dingell, ktorý bol najdlhšie slúžiacim kongresmanom v USA. Smutnú správu potvrdila kancelária jeho manželky, kongresmanky Debbie Dingell.

Niekdajší poslanec Demokratickej strany za štát Michigan v Snemovni reprezentantov skonal vo štvrtok vo svojom dome v Dearborne.

John Dingell

John Dingell sa narodil 8. júla 1926 v Colorado Springs. V Snemovni reprezentantov pôsobil v období 1955 – 2015, dovedna 59 rokov a 22 dní. Z toho takmer 58 rokov bol členom Komisie pre energie a obchod, ktorej aj predsedal, čím sa stal najdlhšie slúžiacim členom ktorejkoľvek kongresovej komisie.

Dingell bol dlhoročným podporovateľom automobilového priemyslu, no zároveň zdôrazňoval potrebu riešiť problémy životného prostredia. Zohral úlohu pri prijatí kľúčových zákonov, ktoré sa týkali napríklad ľudských práv, zdravotníctva, ohrozených živočíšnych druhov a životného prostredia.

V ostatných rokoch bol skôr známy svojím duchaplným účtom na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter a kritikou administratívy prezidenta Donalda Trumpa.

Viac k témam: Kongres, úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – Zomrel John Dingell, najdlhšie slúžiaci kongresman v Spojených štátoch © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prezidentka Čaputová je z východu nadšená, v Prešove navštívila evanjelické gymnázium či prieskumný prápor (foto)

Prezidentka sa stretla aj s členmi umeleckého súboru Divadla Alexandra Duchnoviča.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *