Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Najväčším predajcom áut na svete je Volkswagen, na prvom mieste vystriedal Toyotu

Najväčším predajcom áut na svete je Volkswagen, na prvom mieste vystriedal Toyotu

TOKIO 2. februára (WebNoviny.sk) – Japonská automobilka Toyota Motor Corp. v minulom roku celosvetovo predala 10,59 mil. vozidiel. V porovnaní s rokom 2017 to predstavuje rast o 2 percentá.

Rástla aj Nissan-Renault-Mitsubishi

Aliancia Nissan-Renault-Mitsubishi v stredu informovala, že vlani globálne predala 10,76 mil. automobilov, čo bol medziročný rast o 1,4 percenta.

Znamená to, že najpredávanejšou značkou v minulom roku bol Volkswagen. Nemecký koncern totiž tento mesiac informoval, že vlani predal rekordných 10,83 mil. automobilov, čo bol medziročný rast o 0,9 percenta.

Volkswagen zvýšil svoj podiel v Číne

Predaj značky VW podporili nové modely vozidiel SUV a okrem toho spoločnosť dokázala zvýšiť svoj podiel v Číne, hoci automobilový trh v krajine sa prvýkrát po niekoľkých rokoch zmenšil.

Volkswagen na pozícii najväčšieho svetového predajcu áut vystriedal Toyotu v roku 2016. Koncern VW pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť VW Slovakia, a. s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku.

Viac k témam: Toyota, Volkswagen (VW)
Zdroj: Webnoviny.sk – Najväčším predajcom áut na svete je Volkswagen, na prvom mieste vystriedal Toyotu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *