Home / EKONOMIKA / Poľskí mäsiari ma mohli oklamať iba DVA KRÁT. Prečo to nePLATÍ aj pre Slovensko?

Poľskí mäsiari ma mohli oklamať iba DVA KRÁT. Prečo to nePLATÍ aj pre Slovensko?

Zažívame ďalší škandál s poľským mäsom. Tentoraz najpikantnejší a to mrcinový. Je evidentné, že je v tejto európskej krajine a nielen v tejto sfére totálny bordel, keď sa stále čosi objavuje. Raz bravčové, potom slepačie, na to vajcia a potom také a onaké a teraz zdochnuté kravy. A nie je to len mäso, ale aj aj iné komodity. Lacnosť presviedča aj našich obyvateľov, ktorí prekladajú euro cez euro. V Poľsku je všetko lacnejšie a tak to našich láka a lákať bude. Koľko našich obyvateľov chodí nakupovať na pochybné poľské trhy. A pochvaľujú si. Je tam lacnejšie. A tak si kladiem otázku , je tovar kvalitnejší, ako u nás. Osobne si myslím, že nie.

Poliaci boli vždy preslávení, ako dobrí špekulatívni obchodníci a neopustilo ich to ani v Európskej únii, kde sa im otvorili dvere dokorán!!! Za socializmu to boli aj pašeráci, špekulanti a šmejdi. Na každých hraniciach som neraz videl odstavené autá s poľským evidenčnými značkami, ako ich colníci prehľadávali. Koľko ľudí sa u nás popálilo s kúpou „donáškových“ tovarov a stále sa ich ešte nájde. Najdôležitejšia je pre nich cena a ešte sa tým chvália, ako lacno nakúpili. No potom sa už nepochvália, aký to je šmejdový výrobok v duchu hesla: „Skapala mi koza, nech skape aj tebe“!

Už po prvom škandále mäsa som spozornel a začal som sa poľskému mäsu vyhýbať, no niekedy som podľahol v Lidli, kde ponúkajú iba poľské a nemecké mäso. No po druhom škandále dostalo poľské mäso a všetky poľské výrobky v našich obchodoch odo mňa doživotie. Nechcem totiž chodiť po užití potravín skončiť na infekčnom oddelení. Radšej nebudem jesť, ako by som mal dať do úst čosi poľské.

Naša ministerka pôdohospodárstva Gabrielu Matečná hovorí o nehoráznosti, o škandále , ďalej o dôrazných kontrolách a vyzvala našich obyvateľov, aby sa vyvarovali kupovať poľské mäso. Náš premiér Peter Pellegrini vyzval všetky školy a škôlky, aby kupovali mäso len od domácich výrobcov. Nuž, asi zabudol na to, že už od čias premiéra Čarnogurského, ktorý zrušil družstevníctvo na Slovensku a z ktorého zostali len torzá, že už družstvá prakticky nemáme, ale máme „skvelých“ poameričtených farmárov a nie družstevníkov a poľnohospodárov! A tak máme aj menej dobytka a to o mnoho percent menej. Možno z pôvodných, kedy sme boli ako štát sebestačný, asi len 30 percent a tak musíme mäso dovážať. Naši farmári totiž radšej pestujú repku ako dobytok. To vidíte, keď idete autom počas jej dozrievania, že nenájdete výhľad z auta na Slovensku, aby sa vám nezažltlo pred očami.

Tu musím konečne pochváliť opozíciu v podaní poslankyne Anny Zemanovej zo SaS, ktorá vyzvala ministerku Matečnú, aby dočasne pozastavila dovoz poľského mäsa na Slovensko. Jej nestačí, rovnako ako mne, predvolanie poľského veľvyslanca na koberček a tvrdé reči. A nestačí mi ani výzva nekupovať a nestačí mi celkom ani dočasné zastavenie dovozu. Tu treba v záujme ochrany slovenského národa absolútne zakázať dovoz mäsa, mäsových výrobkov a potravín z Poľska minimálne na 5-10 rokov, ak nie natrvalo. A to by mali urobiť všetky krajiny únie! Viem, sme v tejto Európskej spoločnosti. Viem aj, že nevolený poliak Donald Tusk vedie Európsku radu. Ale čoho je veľa, toho je veľa a to nemôže Európa prehliadať.

Posledné správy hovoria aj o ďalších bitúnkoch, kde sa nepracuje podľa pravidiel. Poliaci si myslia, že im všetko prejde. Ale toto pri ich špekulatívnej povahe sa bude stále a stále opakovať, preto je namieste okamžitý zákaz dovozu potravín od našich severných susedov!

U mňa je verdikt jednoznačný. Všetok poľský tovar , nielen potraviny u mňa dostali doživotie, bez možnosti prepustenia na slobodu! Ja už poľské výrobky nekupujem druhý rok. Oklamali ma dva krát a po tretí raz im šancu nedám, ako nikomu, kto ma dva krát oklame. Ak si chcú chudobnejší dopriať viac krát mäso do týždňa, nech sa páči. Ale potom nech sa nečudujú, že zdravie býva veľmi vrtkavé a to ich oberie o viac peňazí, lebo máme síce v ústave zakotvenú bezplatnú zdravotnú starostlivosť, ale v tomto je naša ústava pre zdravotníctvo len toaletným papierom. Platíme peniaze za objednávanie, registráciu, za lieky , za to i ono.

Pavel Jacz

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *