Home / KULTÚRA / Film a TV / Český herec Luděk Munzar zomrel po ťažkej chorobe, získal cenu za celoživotné majstrovstvo

Český herec Luděk Munzar zomrel po ťažkej chorobe, získal cenu za celoživotné majstrovstvo

BRATISLAVA 26. januára (WebNoviny.sk) – Vo veku 85 rokov zomrel český herec Luděk Munzar. Smutnú správu pre portál iDNES.cz potvrdil hovorca českého Národného divadla Tomáš Staněk s tým, že herec zomrel v sobotu nadránom po ťažkej chorobe. V posledných chvíľach pri ňom bola rodina.

Luděk Munzar sa narodil 20. marca 1933 v malom meste Nová Včelnice. Študoval na DAMU a neskôr pôsobil v českom Národnom divadle. Predstavil sa vo filmoch ako napríklad Kočár do Vídně (1966), Žert (1968), Ta chvíle, ten okamžik (1981), Tretí princ (1982), Lev s bílou hřívou (1986), Nevinnost (2011) či v seriáli Synové a dcery Jakuba skláře (1985).

Venoval sa aj dabingu, svoj hlas prepožičal napríklad Paulovi Newmanovi alebo Morganovi Freemanovi. V roku 2000 dostal Cenu Františka Filipovského za celoživotné majstrovstvo v dabingu. Jeho druhou manželkou bola herečka Jana Hlaváčová.

Informácie pochádzajú z webstránky www.idnes.cz a archívu agentúry SITA.

Viac k témam: úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – Český herec Luděk Munzar zomrel po ťažkej chorobe, získal cenu za celoživotné majstrovstvo © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zomrel režisér humoristických programov Stanislav Gurka, smúti za ním aj Rasťo Piško

Podľa scenára Stanislava Gurku vzniklo viacero filmov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *