Home / SLOVENSKO / Šándor nepovažuje teraz za nutné vyzývať Glváča na odchod z funkcie po komunikácii s Alenou Zs.

Šándor nepovažuje teraz za nutné vyzývať Glváča na odchod z funkcie po komunikácii s Alenou Zs.

BRATISLAVA 19. januára (WebNoviny.sk) – Český bezpečnostný analytik Ándor Šándor v tejto chvíli nepovažuje za nutné vyzývať podpredsedu Národnej rady SR za Smer-SD Martina Glváča na odchod z funkcie.

Uviedol to pre agentúru SITA po tom, ako Denník N zverejnil informáciu, že Glváč komunikoval s Alenou Zsuzsovou obvinenou z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka.

Podľa Šándora žiadny zákon nezakazuje žiadnemu politikovi volať si, dopisovať či stretávať sa s akýmkoľvek občanom Slovenskej republiky a ani inej krajiny a rovnako ani Zsuzovej nezakazuje nič také robiť. „Je zatiaľ vo vyšetrovacej väzbe a nie je odsúdená, i keď sú tam silné indície pokiaľ ide o vraždu Jána Kuciaka,“ povedal.

„Keby sa pán podpredseda Glváč snažil ovplyvňovať vyšetrovanie, tak by to malo negatívne konotácie. Či to má širší presah, to v túto chvíľu vôbec neviem povedať. Či to môže mať nejaký vplyv na bezpečnosť krajiny, to neviem. Na to budú vedieť lepšie odpovedať vyšetrovatelia, pokiaľ poznajú obsah ich komunikácie a prečo sa spolu stretávali. Samozrejme, vražda Jána Kuciaka má silný politický podtext, lebo tam ide aj o ďalšie osoby, ktoré boli napojené na slovenskú politiku a môže to vyvolávať otázku, či boli tieto kontakty kóšer,“ uviedol a dodal, že v tejto chvíli si nedovolí povedať, že to, že si Zsuzsová s Glváčom písala, je problém.

Podľa jeho názoru niekedy človek ani nemusí vedieť, že ten druhý sa zapletie do trestného činu i tak vážneho charakteru, ako je nájomná vražda. „V tejto chvíli, aby odišiel z funkcie, to si nedovolím povedať. Ale môže sa preukázať, že vzťahy boli omnoho menej neškodné, než to v tejto chvíli môže vyzerať, a potom by takáto výzva bola na programe dňa. Ja osobne to v tomto momente tak silno necítim,“ uzavrel Šándor.

Viac k témam: podpredseda Národnej rady SR (NR SR), vražda novinára
Zdroj: Webnoviny.sk – Šándor nepovažuje teraz za nutné vyzývať Glváča na odchod z funkcie po komunikácii s Alenou Zs. © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensko dostane menej peňazí, ako predpokladalo. Dôvodom je pomoc Ukrajine zo strany bývalých vlád, uviedol Blanár (foto)

Povedal tak po pondelkovom zasadnutí Rady Európskej únie pre zahraničné veci v Luxemburgu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *