Home / SVET / Video: Vo Francúzsku pokračujú protesty „žltých viest“ aj po snahe Macrona upokojiť hnev

Video: Vo Francúzsku pokračujú protesty „žltých viest“ aj po snahe Macrona upokojiť hnev

PARÍŽ 19. januára (WebNoviny.sk) — Vo Francúzsku pokračujú v sobotu protesty takzvaných žltých viest. Tisíce demonštrantov vyšli opäť do ulíc miest naprieč krajinou, a to už desiaty víkend po sebe. Stalo sa tak napriek snahe prezidenta Emmanuela Macrona upokojiť ich hnev prostredníctvom celonárodnej debaty.

V Paríži pochod odštartoval pri Invalidovni a demonštranti si pripomenuli desať obetí dopravných nehôd súvisiacich s protestami a tiež stovky zranených od ich začiatku 17. novembra.

V Paríži je v pohotovosti 5 000 policajtov, najmä v centre mesta, v celom Francúzsku ich je nasadených okolo 80-tisíc. V Paríži mal pochod pokojný priebeh, popoludní zadržala polícia 12 osôb.

Protesty žltých viest začali 17. novembra motoristi, ktorí protestovali proti zvyšovaniu daní z pohonných hmôt. Celonárodné demonštrácie sa však už netýkajú len motoristov, ale zameriavajú sa aj na iné problémy vrátane vysokých životných nákladov. Demonštranti pritom obviňujú Macrona, že nevníma problémy obyčajných ľudí, a vyzývajú ho na odstúpenie.

Viac k témam: protest „Žltých viest“, protesty
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Vo Francúzsku pokračujú protesty „žltých viest“ aj po snahe Macrona upokojiť hnev © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kyjev vykonáva opatrenia na zaistenie bezpečnosti, predpokladá vstup ruských sabotérov do mesta

Opatrenia schválila Rada obrany Kyjeva.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *