Home / SLOVENSKO / Slovenská akadémia vied podporuje stanoviská univerzít v otázke Dankovej „rigorózky“

Slovenská akadémia vied podporuje stanoviská univerzít v otázke Dankovej „rigorózky“

BRATISLAVA 18. januára (WebNoviny.sk) – Predsedníctvo Slovenskej akadémie vied (SAV) sa v piatok rozhodlo pripojiť k stanoviskám Univerzity Komenského v Bratislave a Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach v otázke plagiátorstva.

SAV zároveň vyjadrila podporu postojom, ktoré tieto univerzity zaujali. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa SAV Monika Hucáková.

„Predsedníctvo Slovenskej akadémie vied považuje plagiátorstvo za odsúdeniahodné konanie. Nezáleží na tom, o aký druh práce pri tom ide, či v čase jej vzniku existovali jednoduché softwarové prostriedky na overovanie originality diela, či bolo ich použitie vyžadované zákonom, alebo inými predpismi, respektíve či plagiátorstvo bolo v danom čase bežnou praxou na niektorých pracoviskách alebo nie. Plagiát bol, je a vždy bude podvodom,“ vyjadrila sa ešte v novembri minulého roku Slovenská akadémia vied.

Viac k témam: Andrej Danko – rigorózna práca, SAV Slovenská akadémia vied, Univerzita Komenského v Bratislave, Univerzita Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ)
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenská akadémia vied podporuje stanoviská univerzít v otázke Dankovej „rigorózky“ © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *