Home / EKONOMIKA / Bankovníctvo / Čína a Nemecko budú užšie spolupracovať, navzájom si otvoria trhy bankovníctva a poisťovníctva

Čína a Nemecko budú užšie spolupracovať, navzájom si otvoria trhy bankovníctva a poisťovníctva

PEKING 18. januára (WebNoviny.sk) – Čína a Nemecko sa zaviazali, že si navzájom otvoria trhy bankovníctva a poisťovníctva. Delegácie, ktoré viedli nemecký minister financií Olaf Scholz a čínsky vicepremiér Liou Che, zároveň v piatok podpísali dohody o užšej spolupráci v oblasti regulácie finančníctva.

Neobsahujú hospodárske záväzky

Dohody neobsahujú podrobnosti alebo hospodárske záväzky, ale Liou Che uviedol, že Peking víta „účasť nemeckých bánk na otváraní a inovácii čínskeho finančného trhu“.

Obe vlády podporujú to, aby ich inštitúcie realizovali „cezhraničné podnikanie v oblasti bankovníctva, cenných papierov, poisťovníctva a v iných segmentoch“, povedal čínsky vicepremiér.

Nemecký minister financií pred piatkovými rokovaniami povedal, že sú „aj o zlepšení multilaterálnej spolupráce“. Poukázal pritom na čínsko-nemeckú spoluprácu v rámci organizácie G20 a tiež v oblastí daní a v ďalšej problematike.

Umožnia zahraničné vlastníctvo bánk

Peking opakovane sľubuje, že zrealizuje dlhodobo odkladané záväzky, ktoré dal, keď sa Čína v roku 2001 stala členom Svetovej obchodnej organizácie, a to otvorenie trhov bankovníctva, poisťovníctva a cenných papierov.

V roku 2017 čínska vláda sľúbila, že umožní úplné zahraničné vlastníctvo bánk a poisťovní. Podnikateľské organizácie však uviedli, že sa potrebujú oboznámiť s detailmi regulácie, aby vedeli, či stojí za to tieto príležitosti využiť.

Viac k témam: Nemecko
Zdroj: Webnoviny.sk – Čína a Nemecko budú užšie spolupracovať, navzájom si otvoria trhy bankovníctva a poisťovníctva © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dolár mierne oslabil oproti jenu aj voči euru, Fed zrejme zníži svoju hlavnú úrokovú sadzbu

Oproti japonskému jenu dolár klesol na 107,88 JPY/USD z piatkovej úrovne 107,90 JPY/USD.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *