Home / SLOVENSKO / Foto: Sneh na severe Slovenska poškodil školy a kultúrne pamiatky, uzatvorili aj Oravský hrad

Foto: Sneh na severe Slovenska poškodil školy a kultúrne pamiatky, uzatvorili aj Oravský hrad

ŽILINA 18. januára (WebNoviny.sk) – So snehovou kalamitou celý týždeň zápasí aj 24 zariadení Žilinského samosprávneho kraja. Trinásť škôl, sedem sociálnych domovov a štyri múzeá a galérie riešia problémy so zatekaním striech či poškodením odkvapových žľabov.

Niektoré sociálne zariadenia mali problém s dopravou, iné s hromadením snehu, ktorý nemajú kam vyvážať a bránia v úprave cesty pre záchranné vozidlá,“ informovala hovorkyňa žilinskej krajskej samosprávy Martina Remencová.

Veľké množstvo snehu poškodilo aj dreviny v lesoparku v areáli Kysuckej galérie v Oščadnici a so snehom intenzívne bojuje niekoľko dní aj Oravské múzeum.

Spod masy ťažkého snehu bolo potrebné oslobodiť národné kultúrne pamiatky – Hviezdoslavovu Hájovňu a Oravskú lesnú železnicu, kde na trať okrem snehu popadali aj stromy. Múzeum sa niekoľko dní nevedelo dostať ani do Goralskej drevenice na sedle Beskýd. Do odvolania je z bezpečnostných dôvodov pre verejnosť uzatvorený aj Oravský hrad,“ dodala Remencová.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Snehová kalamita na severe Slovenska

Viac k témam: Oravské múzeum, sneh, snehová kalamita, ŽSK Žilinský samosprávny kraj
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: Sneh na severe Slovenska poškodil školy a kultúrne pamiatky, uzatvorili aj Oravský hrad © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

NATO je predovšetkým mierová organizácia, nerieši medzinárodné konflikty použitím sily, vyhlásil Blanár

Slovensko si pripomína 20. výročie vstupu do NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *