Home / SLOVENSKO / Prezident Kiska sa stretol so zástupcami cirkví, Židia nazvali Slovensko oázou pokoja

Prezident Kiska sa stretol so zástupcami cirkví, Židia nazvali Slovensko oázou pokoja

BRATISLAVA 16. januára (WebNoviny.sk) – Slovensko je podľa predsedu Ústredného zväzu židovských náboženských obcí na Slovensku Igora Rintela vo svete oázou pokoja a to aj napriek tomu, že do NR SR sa dostali ľudia, ktorí šíria nenávisť.

Ako povedal Rintel na novoročnom prijatí zástupcov cirkví u prezidenta Andreja Kisku, bezpečnostná situácia z hľadiska Židov sa vo svete zhoršuje.

Zvolenský sa ospravedlnil

„Všade musia stáť stráže,“ konštatoval. K tejto oáze pokoja, ktorou je Slovensko, podľa Rintela výrazne prispeli cirkvi. Zároveň dodal, že ústredný zväz má korektné vzťahy s vládou aj NR SR.

Na stredajšom stretnutí s prezidentom SR chýbal predseda Konferencie biskupov Slovenska Stanislav Zvolenský, ktorý sa pre chorobu ospravedlnil. Zastupoval ho bratislavský eparcha Peter Rusnák.

Ten povzbudil prezidenta, aby neprestal žiť v nádeji, ktorá presahuje človeka a aby ju dokázal vlievať aj do sŕdc občanov. Zaželal mu, aby rok prežil v pokoji vnútornom, s ľuďmi a celým stvorením.

Hlas porozumenia a lásky

Prezident Andrej Kiska poďakoval predstaviteľom cirkví za podporu, ktorú dávajú veriacim a za pomoc a nádej, ktorú poskytujú nielen ľuďom v núdzi.

„Potrebujeme počuť hlas porozumenia, rešpektu a lásky. Úloha cirkvi je dôležitá vo vypätých situáciách, keď je porozumenie konfrontované s násilím alebo neznášanlivosťou,“ zdôraznil Kiska. Zároveň pripomenul, že kedysi na takomto stretnutí hovoril o spoločnej úlohe postaviť sa politickému extrémizmu.

„Aby sa nebezpečné zlo neschovávalo za Boha či národ alebo ochranu koreňov civilizácie. Tieto výzvy platia aj dnes,“ dodal.

Viac k témam: KBS Konferencia biskupov Slovenska, prezident Slovenskej republiky, Ústredný zväz židovských náboženských obcí
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezident Kiska sa stretol so zástupcami cirkví, Židia nazvali Slovensko oázou pokoja © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *