Home / šport / Futbal / Juventus nie je nezdolateľný, vraví Kucka po prestupe do Parmy Calcio

Juventus nie je nezdolateľný, vraví Kucka po prestupe do Parmy Calcio

PARMA 16. januára (WebNoviny.sk) – Slovenský futbalový reprezentant Juraj Kucka sa po anabáze v Turecku vrátil do najvyššej talianskej súťaže Serie A, podpísal zmluvu na 3,5 roka s Parmou. Pre rodáka z Bojníc to bude už tretí angažmán medzi talianskou elitou.

Najskúsenejší hráč

V januári 2011 prestúpil do FC Janov ako 23-ročný mladík (nar. 26. februára 1987), vo svojich 28 rokoch zasa zamieril do AC Miláno. Po roku a pol v tureckom Trabzonspore sa dohodol s Parmou. Aktuálne má Kucka 31 rokov a bude patriť medzi najskúsenejších hráčov.

„Som rád, že budem hrať za žlto-modrých. Som motivovaný. Nemôžem sa dočkať prvého zápasu. Teším sa aj na to, že uvidím priateľov z Milána a Janova. Zodpovednosť mi nerobí problém. Môj vek a skúsenosti pre mňa nie sú bremeno. Naopak, môže to byť moja výhoda,“ cituje Kucku portál mediagol.it.

„Juventus je jasne najlepší tím v súťaži, ale nie je nemožné ich zdolať. Keď som hral za AC Miláno pred dvoma rokmi, podarilo sa nám to,“ dodal účastník MS 2010 i ME 2016.

Teší sa na taliansku kuchyňu

„Pôsobenie v Turecku bolo pre mňa skúsenosťou, ktorá ma vďaka miestnym fanúšikom nabila novou energiou. Na návrat do Talianska sa však teším, lebo je to môj druhý domov. Najviac sa asi neviem dočkať talianskej kuchyne, ktorá mi už chýbala,“ poznamenal neskôr Kucka v tlačovej správe spoločnosti Stars & Friends.

K prestupu sa vyjadril aj Kuckov agent zo spomenutej organizácie Karol Csontó: „Verím, že Juraj nadviaže na svoje predchádzajúce pôsobenie v Taliansku. S Jurajom sme o možnostiach prestupu diskutovali už dlhšie a aj ponúk sme mali viacero. Zástupcovia Parma Calcio nás však presvedčili, že sú tá najlepšia voľba.“

Viac k témam: Juventus Turín, Parma Calcio 1913, Serie A
Zdroj: Webnoviny.sk – Juventus nie je nezdolateľný, vraví Kucka po prestupe do Parmy Calcio © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovanista Pauschek získal siedmy majstrovský titul, prekonal doterajší rekord Nigérijčana Rabiua

Nigérijčan Rabiu má štyri tituly so Slovanom a dva s Trenčínom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *