Home / šport / Hokej / Černáka teší v premiérovej sezóne NHL vysoká minutáž na ľade, nastupuje proti najlepším hráčom

Černáka teší v premiérovej sezóne NHL vysoká minutáž na ľade, nastupuje proti najlepším hráčom

TAMPA BAY 15. januára (WebNoviny.sk) – Slovenský hokejista Erik Černák zažíva premiérovú sezónu v zámorskej NHL. Po troch sezónach v Severnej Amerike sa presadil v drese Tampy Bay Lightning.

Do rezervy sa už nevráti

Hoci ročník začal na farme, dostal sa do prvého tímu a svoje miesto si v ňom zatiaľ obhájil. Za „blesky“ odohral už 26 zápasov a zdá sa, že sa do rezervného tímu už nevráti.

„Od môjho povolania z farmy dostávam veľa šancí. Snažím sa ich využiť, hrať zodpovedne a najlepšie ako viem. Som rád, že zrejme zostanem v Tampe do konca sezóny,“ hodnotil Černák pre utorňajšie vydanie denníka Šport.

Dvadsaťjedenročný Košičan sa naozaj nemôže sťažovať na nedostatok času na ľade, v minulotýždňovom súboji s Buffalom bol dokonca najvyťaženejší hráč duelu.

„Je to veľká vec, lebo v obrane máme veľké mená ako Victor Hedman, Ryan McDonagh či Anton Straalman. Presadiť sa pri nich je veľmi ťažké. Potešilo ma, keď som dostal od úvodu toľko minút. Prioritné však je, aby som hral každý zápas rovnako a moje výkony boli konštantné,“ povedal.

Počet minút na ľade ho neprekvapuje

Černák ďalej priznal, že počet minút na ľade, ktorý dostáva, ho neprekvapuje. „Mal som dobrý tréningový kemp, tréneri ma poznajú. Vedia, čo môžu odo mňa očakávať,“ vyhlásil. „S McDonaughom nastupujeme v páre proti najlepším päťkám súpera. Hrávam pravidelne. Verím, že moja pozícia sa postupne ustaľuje,“ pokračoval.

Dvojnásobný slovenský šampión s HC Košice si užíva, že zdieľa kabínu s hviezdnymi hráčmi a snaží sa od nich čo najviac naučiť. „Každý sa snaží poradiť mi. Najviac sa rozprávam so svojím partnerom z dvojičky v obrane McDonaghom, ale povzbudia ma aj Straalman či Hedman. Som rád, že môžem byť obklopený podobnými obrancami,“ teší sa.

Tampa Bay patrí medzi najväčších ašpirantov na zisk Stanleyho pohára, aktuálne je suverénne na čele Východnej konferencie NHL i celej zámorskej profiligy. „Nemyslím si, že by tu bol tlak. Stále hráme rovnaký hokej. Dodržiavame systém, sústredíme sa, aby sme čo najlepšie plnili pokyny trénera. Sme si vedomí, že patríme medzi favoritov,“ zhodnotil Černák.

Viac k témam: NHL, Tampa Bay, Tampa Bay Lightning
Zdroj: Webnoviny.sk – Černáka teší v premiérovej sezóne NHL vysoká minutáž na ľade, nastupuje proti najlepším hráčom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zvolenskí hokejisti sa udržali pri živote, zápas Nitry a Popradu rozhodli samostatné nájazdy (video)

Zvolenskí hokejisti odmietli koniec sezóny, keď po prvý raz zdolali hráčov Michaloviec (3:2).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *