Home / SVET / Video: Na hotelový komplex v Nairobi zaútočili teroristi, z miesta utekajú ľudia a počuť streľbu

Video: Na hotelový komplex v Nairobi zaútočili teroristi, z miesta utekajú ľudia a počuť streľbu

aktualizované 15. januára 16:33

NAIROBI 15. januára (WebNoviny.sk) – Na hotel v kenskej metropole Nairobi v utorok zaútočili teroristi. Podľa polície v luxusnom komplexe v Nairobi, ktorého súčasťou je hotel DustiD2, ale aj kancelárie viacerých firiem, zaznamenali najskôr mohutný výbuch a následne bolo niekoľko minút počuť streľbu.

K útoku sa prihlásila teroristická sieť aš-Šabáb, ktorá má základňu v Somálsku, no často útočí aj v susedných afrických krajinách. Priami svedkovia udalosti hovoria najmenej o dvoch obetiach útoku, táto informácia však zatiaľ nie je potvrdená z oficiálnych miest.

Na mieste horí niekoľko automobilov, z oblasti stúpa hustý čierny dym. Jeden z automobilov, ktorý bol naložený výbušninami, krátko po začiatku útoku odpálili sami policajti.

Z komplexu utekajú ľudia, skrývajú sa za fontány a múry pred hotelom. Podľa posledných informácií boje v hoteli stále pokračujú, je počuť sporadická streľba a v komplexe sa naďalej skrývajú bojovníci aš-Šabáb, hoci nikto nevie, koľko ich je.

Viac k témam: Nairobi, teroristický útok
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Na hotelový komplex v Nairobi zaútočili teroristi, z miesta utekajú ľudia a počuť streľbu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia, zadržala podozrivého muža s výbušninou (video)

K incidentu došlo v čase zvýšeného napätia na Blízkom východe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *