Home / šport / Tenis / Video: Svetová jednotka Halepová stratila set, ale prvé kolo Australian Open zvládla

Video: Svetová jednotka Halepová stratila set, ale prvé kolo Australian Open zvládla

MELBOURNE 15. januára (WebNoviny.sk) – Svetová a nasadená jednotka Rumunka Simona Halepová postúpila do 2. kola na prvom tenisovom grandslamovom podujatí sezóny Australian Open v Melbourne (14. – 27. januára, tvrdý povrch, celková dotácia 62,5 miliónov AUD).

Odveta za US Open 2018

V utorňajšom stretnutí 1. kola Halepová zdolala Estónku Kaiu Kanepiovú 6:7 (2), 6:4, 6:2. V druhom kole ju čaká Američanka Sofia Keninová, ktorá pred štartom v Melbourne uspela na turnaji v Hobarte.

Obe súperky sa stretli aj v 1. kole US Open 2018, kde sa svojim víťazstvom postarala Kanepiová o veľké prekvapenie. V utorok uspela v tajbrejku prvého setu Estónka. Halepová však nechcela pripustiť opakovanie scenáru z New Yorku a dokázala zvíťaziť vo zvyšných dvoch setoch.

Halepová vlani vyhrala aj Roland Garros

Vlaňajšia miestna finalistka Halepová sa na prípravnom turnaji WTA v austrálskom Sydney nedočkala úspešného návratu na kurty po zranení, keď v 2. kole podľahla domácej Ashleigh Bartyovej dvakrát 4:6.

Dvadsaťsedemročná Halepová sa predtým naposledy predstavila na septembrovom turnaji v Pekingu. Po vlaňajšom finálovom sklamaní v Melbourne sa v júni Rumunka dočkala v Paríži vytúženého premiérového grandslamového titulu.

Australian Open – dvojhra žien – 1. kolo

Simona Halepová (Rum.-1) – Kaia Kanepiová (Est.) 6:7 (2), 6:4, 6:2

Viac k témam: Australian Open
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Svetová jednotka Halepová stratila set, ale prvé kolo Australian Open zvládla © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Chorvátsky tenista Ivo Karlovič definitívne končí profesionálnu kariéru, počas nej zaznamenal takmer 14-tisíc es

Karlovič sa počas kariéry zviditeľnil predovšetkým svojím „delovým" podaním.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *