Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Čínska automobilka GAC Motor odkladá vstup na americký trh, môže za to obchodná vojna

Čínska automobilka GAC Motor odkladá vstup na americký trh, môže za to obchodná vojna

DETROIT 15. januára (WebNoviny.sk) – Obchodná vojna medzi USA a Čínou spomalila, ale nezastavila plány čínskej automobilky GAC Motor vstúpiť na americký trh.

Odovzdávanie technológií

Šéf firmy Yu Jun na medzinárodnom autosalóne v Detroite uviedol, že obchodný spor je faktorom, ktorý spôsobil odsunutie uvedenia produktov spoločnosti GAC Motor na trh USA z konca tohto roka na jún 2020.

Americký prezident Donald Trump uvalil clá do výšky 25 % na čínske tovary za 250 mld. USD, keďže Peking podľa neho núti zahraničné firmy, aby odovzdávali technológie.

Šéf automobilky GAC Motor uviedol, že 25-percentné clo na autá spôsobuje rast ceny do bodu, v ktorom autá firmy GAC nie sú konkurencieschopné. Verí však, že obchodný spor sa vyrieši včas, aby jeho firma mohla splniť svoj najnovší cieľ.

Odhodlanie predávať v USA

Analytička IHS Markit Stephanie Brinleyová konštatovala, že oznámenie firmy GAC poukazuje na jej odhodlanosť predávať v USA, ale zdôraznila, že firma musí prekonať mnohé prekážky počnúc reguláciou a obchodom.

Mohlo „by to trvať niekoľko rokov, kým sa to všetko prekoná,“ uviedla. „Avšak, ak spoločnosť dokáže zachovať trpezlivosť a odhodlanosť, nakoniec bude otázkou kedy, a nie či sa dostane na trh USA,“ dodala analytička.

(1 EUR = 1,1467 USD)

Viac k témam: Čína, GAC Motor, obchodná vojna
Zdroj: Webnoviny.sk – Čínska automobilka GAC Motor odkladá vstup na americký trh, môže za to obchodná vojna © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *