Home / šport / Tenis / Video: Djokovič začal hladkou výhrou svoju púť za rekordným titulom na Australian Open

Video: Djokovič začal hladkou výhrou svoju púť za rekordným titulom na Australian Open

MELBOURNE 15. januára (WebNoviny.sk) – Srbský tenista Novak Djokovič postúpil do 2. kola dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne.

Krueger zahral 20 víťazných úderov

V utorkovom súboji 1. kola si najvyššie nasadený Djokovič poradil s americkým kvalifikantom Mitchellom Kruegerom za 123 minút 6:3, 6:2, 6:2. Favorit pri svojom podaní premenil prvý mečbal.

Zverenec Mariána Vajdu dominoval počas celého stretnutia hlavného večerného programu v Aréne Roda Lavera vo všetkých relevantných štatistikách.

Na víťazné údery to bolo 42-20 a na získané loptičky celkovo 109-73. Súperom svetovej jednotky v 2. kole bude Francúz Jo-Wilfried Tsonga, premožiteľ Slováka Martina Kližana.

Djokovič bojuje o rekordný titul

Djokovič je šampiónom Austrálie z rokov 2008, 2011, 2012, 2013, 2015 a 2016 a túži po historicky rekordnom siedmom titule. Okrem 31-ročného Djokoviča majú na konte po šesť singlových titulov z Melbourne Parku aj legendy – Švajčiar Roger Federer a Austrálčan Roy Emerson.

Djokovič aktuálne hrá v hlavnej súťaži jediného grandslamového turnaja na južnej pologuli po pätnásty raz. V rokoch 2008 – 2016 predviedol sériu deviatich minimálne štvrťfinálových účasti vrátane šiestich titulov. Vlani sa lúčil v osemfinále, keď ešte nebol v ideálnej forme, po prehre s Kórejčanom Čchungom.

„S Arénou Roda Lavera v Melbourne prežívam dlhodobý milostný vzťah a verím, že to tak zostane čo najdlhšie,“ povedal Novak Djokovič ešte po svojom šiestom triumfe na AO v roku 2016.

Australian Open – dvojhra mužov – 1. kolo

Novak Djokovič (Srb.-1) – Mitchell Krueger (USA) 6:3, 6:2, 6:2

Viac k témam: Australian Open
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Djokovič začal hladkou výhrou svoju púť za rekordným titulom na Australian Open © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na vrchole tenisových rebríčkov nie je nič nové, jednotkami zostali Djokovič a Swiateková

Slovenskou mužskou singlovou jednotkou je naďalej Lukáš Klein, ktorý sa posunul zo 128. na 116. pozíciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *