Home / šport / Ostatné športy / Vlhová zajazdila v Kronplatzi skvelé prvé kolo, ale Shiffrinová deklasovala súperky

Vlhová zajazdila v Kronplatzi skvelé prvé kolo, ale Shiffrinová deklasovala súperky

KRONPLATZ 15. januára (WebNoviny.sk) – Slovenská reprezentantka Petra Vlhová figuruje na skvelom treťom mieste po odjazdení elitnej tridsiatky prvého kola obrovského slalomu v talianskom stredisku Kronplatz v rámci Svetového pohára alpských lyžiarok 2018/2019.

Na čele je Mikaela Shiffrinová, fenomenálna Američanka deklasovala konkurenciu a pred rozhodujúcim 2. kolom má náskok 1,39 s pred Francúzkou Tessou Worleyovou a 1,42 pred Vlhovou. Druhé kolo s tridsiatkou najlepších sa v južnom Tirolsku začne o 13.00 h.

Dvadsaťtriročná Liptáčka bola v pondelok večer na žrebovaní čísel po prvý raz v elitnej sedmičke obrovského slalomu a vybrala si číslo 6.

Najväčšia „strmina“ má sklon terénu až 61%

Na profilovo náročnej trati skvelým spôsobom zvládla hornú rovinatejšiu časť, kde bolo treba pustiť lyže. Tam zaostávala za Shiffrinovou iba o 11 stotín sekundy. Potom však prišli terénne zlomy do strmejších častí, kde nabrala na Shiffrinovú pol sekundy.

V cieľovom svahu odklonenom na pravú stranu sa náskok Američanky zvýšil na konečných 1,42 s. Ostatná konkurencia s výnimkou úradujúcej majsterky sveta Worleyovej však zaostala za Shiffrinovou ešte výraznejšie. Najväčšia „strmina“ zjazdovky Erta v Kronplatzi má sklon terénu až 61%.

Vlhovej najlepšie obdobie kariéry

Vlhová momentálne zažíva najlepšie obdobie kariéry vo Svetovom pohári, čo potvrdzujú skvelé výsledky z obdobia po Vianociach. Od Semmeringu (28.12.) sa predstavila v piatich pretekoch Svetového pohára (2x Semmering, Oslo, Záhreb, Flachau) a priniesla si z nich tri víťazstvá a dve druhé miesta.

Čo je ešte pozoruhodnejšie, víťazstvá dosiahla v troch rôznych disciplínach (obrovský slalom /Semmering/, paralelný slalom v tzv. mestských pretekoch /Oslo/ a slalom /Flachau/) a zakaždým v priamom súboji zdolala Američanku Mikaelu Shiffrinovú.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní

Kronplatz (Tal.)

Obrovský slalom žien – 1. kolo: 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:01,95 min, 2. Tessa Worleyová (Fr.) +1,39 s, 3. Petra Vlhová (SR) +1,42, 4. Marta Bassinová (Tal.) +1,47, 5. Ragnhild Mowinckelová (Tal.) +1,50, 6. Federica Brignoneová (Tal.) +1,61

Viac k témam: Kronplatz, Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Vlhová zajazdila v Kronplatzi skvelé prvé kolo, ale Shiffrinová deklasovala súperky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *