Home / EKONOMIKA / Mayová vyzvala poslancov na podporu dohody o brexite, neschválením vzniknú veľké riziká

Mayová vyzvala poslancov na podporu dohody o brexite, neschválením vzniknú veľké riziká

LONDÝN 13. januára (WebNoviny.sk) – Premiérka Veľkej Británie Theresa Mayová vyzvala poslancov, aby v utorkovom hlasovaní v Dolnej snemovni britského parlamentu podporili jej dohodu o brexite.

Ak to neurobia, vznikne riziko, že Británia odíde z Európskej únie bez dohody alebo sa brexit vôbec neuskutoční, uviedla. Informuje o tom portál bbc.com.

Ak sa nezrealizuje brexit, išlo by o „katastrofálne a neodpustiteľné narušenie dôvery v našu demokraciu,“ varovala predsedníčka vlády v britskom nedeľníku Sunday Express.

Mayová ďalej pre nedeľník napísala, že hlasovanie Dolnej snemovne o dohode o brexite z jej dielne bude „najväčším a najdôležitejším rozhodnutím, ktoré ktorýkoľvek poslanec našej generácie bude požiadaný urobiť“.

Všeobecne sa očakáva, že premiérka neuspeje v hlasovaní o jej dohode o podmienkach odchodu z EÚ. Bývalý britský minister pre brexit Dominic Raab uviedol, že ak poslanci dohodu premiérky Mayovej v utorok odmietnu, vyjednávania s úniou by mali pokračovať, ale ak „neústupnosť EÚ bude pretrvávať“, Veľká Británia musí byť ochotná odísť z bloku v závere marca na základe podmienok Svetovej obchodnej organizácie.

Viac k témam: brexit, Európska únia
Zdroj: Webnoviny.sk – Mayová vyzvala poslancov na podporu dohody o brexite, neschválením vzniknú veľké riziká © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *