Home / šport / Futbal / Dvadsaťročný Mbappé má na konte už 70 klubových gólov, je cennejším hráčom než Messi či Ronaldo

Dvadsaťročný Mbappé má na konte už 70 klubových gólov, je cennejším hráčom než Messi či Ronaldo

PARÍŽ 13. januára (WebNoviny.sk) – Francúzsky futbalista Kylian Mbappé pred Vianocami oslávil 20. narodeniny, ale na svojom konte už má 70 gólov v klubovej kariére. S touto štatistikou vyrukoval portál The Sportsman. Okrem iného tvrdí, že je to viac ako dosiahol o 8 rokov starší Angličan Danny Welbeck počas celej doterajšej kariéry.

Dobieha Messiho

Mbappé rozvlnil sieť aj v sobotňajšom súboji Ligue 1 a prispel k hladkému triumfu tímu Paríž St. Germain v Amiens 3:0. Člen tímu francúzskych majstrov sveta z Ruska 2018 pohotovo zakončil brejkovú situáciu a skvelú prihrávku uruguajského spoluhráča Edinsona Cavaniho.

V tejto sezóne má francúzsky futbalový expres na konte už 14 gólov v Ligue 1, čo je druhé miesto spomedzi elitných kanonierov v piatich najprestížnejších európskych futbalových súťažiach. Na čele je 16-gólový Argentínčan Lionel Messi, dlhodobý aj strelecký líder FC Barcelona.

„Mbappé je už teraz jeden gól od vyrovnania vlastného maxima zo sezóny 2016/2017, keď 15 gólmi pomohol svojmu vtedajšiemu klubu AS Monaco k senzačnému zisku majstrovského titulu,“ pripomína štatistický portál OptaJean.

V TOP 100 chýba držiteľ Zlatej lopty

Medzinárodné centrum pre športové štúdie (CIES) nedávno zverejnilo prehľad finančne najhodnotnejších futbalistov na svete podľa aktuálneho dopytu na trhu. Mbappé je na čele tohto rebríčka cenený sumou 218,5 mil. eur. Druhé miesto patrí Angličanovi Harrymu Kanovi (Tottenham Hotspur) a tretí je Mbappého brazílsky spoluhráč z PSG Neymar (197,1 mil. eur).

Messimu patrí siedma priečka s odhadovanou sumou 171,2 mil. eur a Portugalčan Cristiano Ronaldo je až devätnásty, podľa CIES jeho aktuálna cena je 127,2 mil. eur. Ešte senzačnejšie vyznieva fakt, že v najlepšej stovke najviac cenených hráčov na svete chýba úradujúci držiteľ Zlatej lopty Chorvát Luka Modrič. Tieto informácie prinieslo aj periodikum Irish Examiner.

Viac k témam: Ligue 1, PSG Paríž St. Germain
Zdroj: Webnoviny.sk – Dvadsaťročný Mbappé má na konte už 70 klubových gólov, je cennejším hráčom než Messi či Ronaldo © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *