Home / šport / Ostatné športy / Smola rakúskych zjazdárok pokračuje, vážne zranenie ukončilo sezónu pretekárke Veithovej

Smola rakúskych zjazdárok pokračuje, vážne zranenie ukončilo sezónu pretekárke Veithovej

INNSBRUCK 13. januára (WebNoviny.sk) – Smola rakúskych zjazdárok sa nedávnym zranením a predčasným koncom sezóny Stephanie Brunnerovej nevyčerpala.
Ďalšou ťažko zranenou rakúskou pretekárkou je Anna Veithová (29), ktorá si počas sobotňajšieho tréningu obrovského slalomu v talianskom stredisku Pozza di Fassa roztrhla predný skrížený väz v pravom kolene a má rovnako po sezóne.

Veithovej kariérne úspechy

Dvojnásobná víťazka celkového poradia Svetového pohára Veithová (za slobodna Fenningerová) prežila najlepšie obdobie kariéry ešte pred rokom 2016. Okrem zlatej medaily v super G na ZOH 2014 sa stala aj trojnásobnou majsterkou sveta v troch rôznych disciplínach – alpskej kombinácii (2011), superobrovskom a obrovskom slalome (2015).

V októbri 2015 si pri páde na tréningu roztrhla vnútorný postranný väz a tiež predný skrížený väz kolena a nasledovala dlhá súťažná pauza. Vlani na zimnej olympiáde v Pjongčangu takmer obhájila svoj triumf v super G, lenže napokon ju senzačne o stotinku sekundy zdolala Češka Ester Ledecká.

Úvahy o konci kariéry

V tejto sezóne Svetového pohára sa Veithová postupnými krokmi vracala do niekdajšej topformy a pripísala si štyri umiestnenia v najlepšej desiatke výsledkového poradia.

Najvyššie bola šiesta v super G v Lake Louise, ale prípadného vyvrcholenia formy na majstrovstvách sveta v Aare sa už nedočkala. Rakúske médiá naznačili, že momentálne zranenie by mohlo pre Veithovú znamenať aj úvahy o konci kariéry.

Viac k témam: Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Smola rakúskych zjazdárok pokračuje, vážne zranenie ukončilo sezónu pretekárke Veithovej © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *