Home / šport / Ostatné športy / Bežkyne na lyžiach Procházková a Klementová neprešli kvalifikáciou šprintu v Dráždaňoch

Bežkyne na lyžiach Procházková a Klementová neprešli kvalifikáciou šprintu v Dráždaňoch

DRÁŽĎANY 12. januára (WebNoviny.sk) – Slovenské reprezentantky Alena Procházková a Barbora Klementová neuspeli v sobotňajšej kvalifikácii šprintu voľnou technikou (1,6 km) v rámci pretekov Svetového pohára v behu na lyžiach v nemeckých Drážďanoch.

Tridsaťštyriročná Procházková obsadila 43. priečku s odstupom 16,55 s na najrýchlejšiu Švédku Hannu Falkovú. Jej o desať rokov mladšia krajanka finišovala na 51. pozícii s mankom 26,50 s.

Do vyraďovacej časti, ktorá je na programe od 13.20 h, postúpilo tridsať najlepších z 52 štartujúcich žien. Na mestskej šprintérskej trati v blízkosti rieky Labe súťažia v sobotu aj muži, ale bez slovenskej účasti.

Svetový pohár v behu na lyžiach

Drážďany, Nemecko, sobota

Šprint žien na 1,6 km voľnou technikou – kvalifikácia: 1. Hanna Falková (Švéd) 3:41,85 min, 2. Sophie Caldwellová (USA) 0,49 s, 3. Stina Nilssonová (Švéd.) +0,90, … 43. Alena Procházková +16,55 , 51. Barbora Klementová (obe SR) +26,50

Viac k témam: beh na lyžiach
Zdroj: Webnoviny.sk – Bežkyne na lyžiach Procházková a Klementová neprešli kvalifikáciou šprintu v Dráždaňoch © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *