Home / šport / Hokej / Video: Guentzelov hetrik rozhodol o víťazstve Pittsburgu, Skinner v NHL pokoril 30-gólovú hranicu

Video: Guentzelov hetrik rozhodol o víťazstve Pittsburgu, Skinner v NHL pokoril 30-gólovú hranicu

RALEIGH 12. januára (WebNoviny.sk) – Jeff Skinner je po Alexandrovi Ovečkinovi druhým hokejistom, ktorý v tejto sezóne NHL pokoril hranicu 30 gólov.

Útočník Buffala strelil tridsiaty gól v tomto súťažnom ročníku v piatok na ľade svojho bývalého zamestnávateľa Caroliny, ale jeho tím prehral 3:4. V štyroch zápasoch piatkovej noci v NHL sa nepredstavil slovenský hokejista.

Skinner s dvoma gólmi za Ovečkinom

Strojcami triumfu Caroliny v domácej PNC Arene boli dvojgólový Sebastian Aho a trojbodový Micheal Ferland. Brankár Curtis McElhinney mal 30 zákrokov. Hurricanes vyhrali šiesty z ostatných siedmich zápasov a Sabres zdolali siedmy raz v neprerušenej sérii.

Mali sme aj veľa šťastia. Hra ako celok z našej strany nebola dobrá, ale postupne sa to zlepšovalo,“ povedal tréner Caroliny Rod Brind´Amour na oficiálnom portáli NHL.

„Je pekné, že som pomohol tímu gólom hneď v prvej presilovke, ale celkovo sme dali súperovi príliš veľa priestoru,“ vyhlásil Skinner, ktorý zaostáva v tabuľke strelcov o 2 góly za Ovečkinom.

Desiata prehra Anaheimu

Hráči Calgary potvrdili líderskú pozíciu v Západnej konferencii triumfom nad hokejistami Floridy (4:3). Český útočník Michael Frolík sa zaskvel troma bodmi (1+2) a jeho krajan David Rittich v bránke 24 zákrokmi. Flames vyhrali štvrtýkrát v sérii a z deviatich zápasov majú sedem víťazstiev.

Pittsburgh prehrával po trinástich minútach v Anaheime 0:3, ale poslednú tretinu vyhral 4:0 a celý zápas 7:4. O päť gólov hostí sa postarali autor hetriku Jake Guentzel a dvojgólový Tanner Pearson. Ruský center Jevgenij Malkin si pripísal 4 body za gól a tri asistencie.

Hráči Anaheimu natiahli sériu prehier na desať, trvá už spred Vianoc. Zatiaľ naposledy zdolali práve Pittsburgh ešte 18. decembra 4:2. Anaheimu patrí v Západnej konferencii deviata priečka, Pittsburghu na Východe štvrtá.

Sumáre NHL

piatok:

Carolina – Buffalo 4:3 (1:1, 3:1, 0:1)
Góly: 11. Ferland (Teräväinen, Slavin), 25. Williams (T. van Riemsdyk), 46. Aho (Ferland), 33. Aho (Ferland, Teräväinen) – 20. Skinner (Dahlin, Reinhart), 25. Pominville (Rodrigues, Dahlin), 57. Okposo (Girgensons, Scandella)

Winnipeg – Detroit 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Góly: 1. B. Tanev (Lowry, Perreault), 20. Wheeler (Connor, Scheifele), 25. Little (Connor), 59. Connor (Wheeler, Trouba) – 31. Glendening (Hronek, Helm), 47. Cholowski (Kronwall, Nielsen)

Calgary – Florida 4:3 (0:1, 2:1, 2:1)
Góly: 31. Frolík (Backlund, Kylington), 36. Giordano (Frolík, Hamonic), 49. M. Tkachuk (Frolík), 59. Monahan (J. Gaudreau, E. Lindholm) – 7. Hoffman, 21. Huberdeau (Yandle, Luongo), 60. Dadonov (Vatrano, Barkov)

Anaheim – Pittsburgh 4:7 (3:0, 1:3, 0:4)
Góly: 2. N. Ritchie (Kaše, Henrique), 8. Getzlaf (Cogliano), 13. Sprong (Rakell, Getzlaf), 35. Silfverberg (Henrique) – 21. Malkin (Kessel, Letang), 25. Guentzel (Dumoulin), 32. Guentzel (Kessel, Malkin), 50. Pearson (Malkin, Simon), 51. Kessel, 57. Pearson (Malkin, M. Pettersson), 60. Guentzel (Crosby)

Viac k témam: Jake Guentzel, Jeff Skinner, NHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Guentzelov hetrik rozhodol o víťazstve Pittsburgu, Skinner v NHL pokoril 30-gólovú hranicu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Iránsky útok na Izrael bude na mimoriadnom zasadnutí riešiť Bezpečnostná rada OSN, na videokonferencii budú diskutovať aj lídri G7

Izrael zároveň požiadal Bezpečnostnú radu OSN, aby označila Iránske revolučné gardy za teroristickú organizáciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *