Home / SVET / Podľa gréckej ministerky vnútra polícia počas protestov použila proti učiteľom hrubú silu

Podľa gréckej ministerky vnútra polícia počas protestov použila proti učiteľom hrubú silu

ATÉNY 11. januára (WebNoviny.sk) – Grécka ministerka vnútorného poriadku Olga Gerovassili v piatok večer ostro kritizovala piatkový policajný zásah proti demonštrácii nespokojných učiteľov v Aténach.

Ako vyhlásila, niektorí policajti si počínali „neakceptovateľným a politicky nebezpečným spôsobom“ a proti demonštrantom použili neodôvodnene hrubú silu. Dvaja demonštranti pri zásahu polície utrpeli zranenia. Gerovassili nariadila dôkladné vyšetrenie zásahu a potrestanie vinníkov.

Grécka poriadková polícia použila pri zásahu proti učiteľom v centre Atén slzotvorný plyn, ktorým sa ich najskôr pokúsila zastaviť, keď prerazili kordón pred parlamentom. K použitiu slzného plynu siahla polícia aj neskôr, keď sa demonštranti pokúšali odtlačiť bariéru v blízkosti sídla premiéra Aléxisa Tsíprasa.

Na piatkovej demonštrácii sa zúčastnilo okolo 1 500 osôb. Učiteľské odbory sú nahnevané na výberový proces, na základe ktorého vláda sľúbila prijať v najbližších troch rokoch 15-tisíc nových učiteľov. Podľa učiteľských odborov je to veľmi málo.

Viac k témam: protesty, učitelia
Zdroj: Webnoviny.sk – Podľa gréckej ministerky vnútra polícia počas protestov použila proti učiteľom hrubú silu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusi pri útokoch na dedinu Očeretyne používajú aj chemické zbrane, tvrdí hovorca ukrajinskej skupiny síl

Dedina leží približne 50 kilometrov južne od mesta Časiv Jar.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *