Home / šport / Ostatné športy / Basketbalistky MBK Ružomberok vyradili favorizovaný Krasnojarsk a pokračujú v Európskom pohári FIBA

Basketbalistky MBK Ružomberok vyradili favorizovaný Krasnojarsk a pokračujú v Európskom pohári FIBA

KRASNOJARSK 11. januára (WebNoviny.sk) – Basketbalistky MBK Ružomberok postúpili v Európskom pohári FIBA 2018/2019 do 2. kola vyraďovacej časti, keď sa v úvodnom kole play-off postarali o prekvapenie na úkor Jeniseju Krasnojarsk.

Minulý týždeň predviedli proti favorizovanému ruskému tímu v domácom prostredí ružomberskej Koniarne obrat z 21-bodového manka a do odvety išli so šesťbodovým náskokom vďaka víťazstvu 80:74.

V Krasnojarsku prehra o dva body

Zverenky trénera Juraja Suju vo štvrtkovej odvete síce podľahli v Krasnojarsku 72:74 (37:31), ale tesná prehra o dva body ich nemusela mrzieť, keďže v súčte dvojzápasu im stačila na prienik medzi 16 najlepších tímov, ktoré účinkovali v skupinovej fáze EP FIBA.

“Dosiahli sme pekný úspech. O to krajší, že všetci videli, ako ťažko sa rodil. Som spokojný. Naše mentálne nastavenie bolo výborné, podľa plánu sme kontrolovali vývoj prvého polčasu, ale nebolo možné držať Krasnojarsk na uzde celých 40 minút. Súper sa presadil, ale veľmi ma teší, že sme nespanikárili. Trpezlivosť a viera boli naši spojenci. Škoda, že sme nevyhrali. Boli sme k tomu blízko. Naše hráčky sa už radovali z postupu, keď domáca Namoková priam zúfalou strelou z veľkej diaľky dala záverečnú trojku na 74:72,“ uviedol pre klubový web a denník Šport J. Suja

Najbližším súperom Tarbes

Tréner „Ruže“ ďalej pokračoval: „Stále sme verili, že môžeme postúpiť. Ani štvorbodové mínus necelých päť minút pred koncom odvety nás neznervóznilo. Samozrejme, základ úspechu sa narodil v Koniarni. Bez našich fanúšikov, ktorí stáli za nami, aj keď sme boli dole, by sme nepostúpili Sme šťastní, že Koniareň žije Európskym pohárom aj naďalej.“

Ak chcú Ružomberčanky postúpiť do štvrťfinále EP FIBA, potrebujú vyradiť ešte dvoch súperov. Ich najbližším protivníkom bude francúzske družstvo Tarbes Gespe Bigorre, ktoré nemuselo hrať v 1. kole play-off a bolo nasadené do 2. kola.

Vďaka tomu bude mať výhodu domáceho prostredia v odvete. Prvé zápasy sú plánované na 23. – 24. januára 2019, Ružomberok preferuje prvú možnosť. Odvety sú na programe o týždeň neskôr. Úspešnejšie tímy z ôsmich dvojíc tejto fázy súťaže postúpia do 3. kola, ktoré sa bude hrať 14. a 21. februára.

Viac k témam: Európsky pohár FIBA žien v basketbale, MBK Ružomberok
Zdroj: Webnoviny.sk – Basketbalistky MBK Ružomberok vyradili favorizovaný Krasnojarsk a pokračujú v Európskom pohári FIBA © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cesta k zmenšeniu priepasti medzi Slovenskom a florbalovými veľmocami bude náročná, tvrdí reprezentačný kouč Jedlička

Michala Jedličku potešilo 5. miesto ženskej reprezentácie na minuloročných MS vo florbale v Singapure.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *