Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Jaguar Land Rover v Británii sa údajne chystá prepustiť tisícky zamestnancov, chce znížiť náklady

Jaguar Land Rover v Británii sa údajne chystá prepustiť tisícky zamestnancov, chce znížiť náklady

LONDÝN 10. januára (WebNoviny.sk) – Britská automobilka Jaguar Land Rover (JLR) sa chystá ohlásiť zrušenie do 5 tis. pracovných miest vo Veľkej Británii, kde v súčasnosti zamestnáva 40 tis. ľudí.

Očakáva sa, že rušenie miest sa najtvrdšie dotkne manažérskych, marketingových a administratívnych pozícií. Znižovanie počtu pracovníkov však pravdepodobne postihne aj časť výrobných zamestnancov. Informoval o tom portál bbc.com.

Prepúšťanie v automobilke JLR je súčasťou plánu na zníženie nákladov o 2,5 mld. libier (GBP) za situácie, ktorú odborníci na automobilový priemysel označujú za „totálnu búrku“. Majú pritom na mysli pokles predaja áut v Číne, oslabenie odbytu dieselových áut a obavy o konkurencieschopnosť Veľkej Británie po brexite.

Portál bbc.com však poznamenal, že Jaguar zvyšuje počet zamestnancov mimo Británie. Napríklad v Číne od roku 2014 prijal 4 tis. pracovníkov. Nedávno automobilka oznámila, že presunie celú produkciu vozidiel Land Rover Discovery do nového závodu na Slovensku, kde plánuje zamestnávať do 3 tis. ľudí, dodal portál.

(1 EUR = 0,89913 GBP)

Viac k témam: automobilka, Jaguar Land Rover, prepúšťanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Jaguar Land Rover v Británii sa údajne chystá prepustiť tisícky zamestnancov, chce znížiť náklady © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *