Home / šport / Ostatné športy / Vlhová naháňa Shiffrinovú aj v zárobkoch, ale Američanka má zatiaľ na konte o 200-tisíc viac

Vlhová naháňa Shiffrinovú aj v zárobkoch, ale Američanka má zatiaľ na konte o 200-tisíc viac

FLACHAU 9. januára (WebNoviny.sk) – Elitné zjazdárky Mikaela Shiffrinová a Petra Vlhová v tejto sezóne Svetového pohára na odmenách zarobili spolu už cez 800-tisíc švajčiarskych frankov.

Shiffrinová sa prehupla cez 500-tisíc

Fenomenálna Američanka Shiffrinová má na svojom konte viac štartov aj viac úspechov a po druhej priečke po utorkovom večernom slalome v rakúskom Flachau sa jej odmeny prehupli už cez pol milióna CHF, dovedna ich má na svojom konte 519 659,20 frankov.

V minulej sezóne zarobila Američanka na prémiách za umiestnenie spolu 702 774 CHF. V ostatnom období si v tomto ukazovateli poriadne polepšila slovenská hviezda Petra Vlhová, ktorá počas posledných dvoch týždňov vyhrala obrovský slalom v Semmeringu, paralelný slalom v Osle a v utorok aj slalom vo Flachau.

Najlepšie platené je Flachau

Práve preteky vo Flachau sú aktuálne najlepšie hodnotenou zastávkou seriálu SP. Pri Vlhovej mene aktuálne svieti suma 308 832 CHF brutto a v tomto rebríčku je zatiaľ druhá za Shiffrinovou, rovnako ako v bodovom hodnotení Svetového pohára aj poradí slalomu.

Lyžiarky majú za sebou takmer polovicu naplánovaných pretekov, zatiaľ ich odjazdili 18 a pred nimi je ďalších 20.

Druhá polovica súťažného ročníka však bude viac zameraná na rýchlostné disciplíny. Kým doteraz sa uskutočnilo už osem z dvanástich naplánovaných slalom a štyri z ôsmich obrovských slalomov. V pláne je ešte šesť z deviatich zjazdov, päť z ôsmich pretekov v super G a jedna kombinácia.

Viac k témam: Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní, zjazdové lyžovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Vlhová naháňa Shiffrinovú aj v zárobkoch, ale Američanka má zatiaľ na konte o 200-tisíc viac © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Diskár Alekna prekonal najstarší mužský atletický rekord, namerané údaje však museli upraviť

Nový svetový rekordér dokázal niečo, čo sa nepodarilo v úspešnej kariére jeho otcovi Virgilijusovi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *