Home / EKONOMIKA / USA a Čína predĺžili rokovania o obchode, podľa prezidenta Trumpa prebiehajú „veľmi dobre“

USA a Čína predĺžili rokovania o obchode, podľa prezidenta Trumpa prebiehajú „veľmi dobre“

PEKING 9. januára (WebNoviny.sk) – Zástupcovia USA a Číny predĺžili rokovania o obchode a vyjednávajú už tretí deň po tom, ako americký prezident Donald Trump uviedol, že rozhovory, ktorých cieľom je ukončenie colnej vojny, „prebiehajú veľmi dobre!“.

Ani jedna strana nezverejnila podrobnosti z rokovaní, ale ázijské akciové trhy v stredu stúpli v reakcii na správy o rozhodnutí predĺžiť vyjednávania, ktoré boli pôvodne naplánované na dva dni. „Rokovania s Čínou prebiehajú veľmi dobre!“, napísal Trump v utorok večer na Twitteri.

Splnomocnenci sa priamo stretávajú prvýkrát odvtedy, ako Trump a jeho čínsky partner Si Ťin-pching sa 1. decembra dohodli na odložení ďalšieho zvyšovania ciel na 90 dní, kým prebiehajú vyjednávania. Dôvodom obchodného sporu sú sťažnosti USA, že Peking núti zahraničné firmy, aby odovzdávali technológie.

Trumpovo povzbudzovanie na Twitteri podporuje nádeje na dohodu, konštatoval Vishnu Varathan z banky Mizuho Bank. Upozornil však, že „hoci sa dohoda narýchlo pripraví, hlasnejší obchodní jastrabi v Bielom dome a Trump ju možno nepodpíšu“.

Viac k témam: clá USA, obchodná vojna, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – USA a Čína predĺžili rokovania o obchode, podľa prezidenta Trumpa prebiehajú „veľmi dobre“ © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Štát chce do roku 2030 ukončiť na Slovensku bezdomovectvo, pomôcť má akčný plán

Celkovo plánuje štát do tejto oblasti investovať 96 miliónov eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *