Home / šport / KHL / HC Slovan Bratislava prelomil streleckú smolu, ale na ľade Dinama ho hetrikom zostrelil Howden

HC Slovan Bratislava prelomil streleckú smolu, ale na ľade Dinama ho hetrikom zostrelil Howden

MINSK 8. januára (WebNoviny.sk) – Hráči Slovana Bratislava prehrali na ľade Dinama Minsk 3:5 v utorkovom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy. Belasí mali vynikajúci vstup do stretnutia, keď už v 46. sekunde skóroval Kyle Chipchura. Netrvalo však dlho a domáci hokejisti otočil nepriaznivé skóre.

V druhej minúte vyrovnal Andrej Kosticyn a na konci štvrtej minúty poslal Minsk do vedenia Kanaďan Quinton Howden. Slovan na začiatku druhej časti dokázal zásluhou Tomáša Hrnku vyrovnať, ale hrdinom zápasu bol spomínaný útočník z kolísky hokeja.

Howden v druhej tretine skompletizoval hetrik, čím načal druhú desiatku svojich presných zásahov v aktuálnom ročníku. Hostí ešte vrátil do hry presilovkový gól amerického legionára Jeffa Taffa, ale 33 sekúnd pred koncom spečatil víťazstvo domácich gólom do prázdnej bránky Andrej Stepanov.

Slovan tak prehral v metropole Bieloruska šiesty zápas po sebe a zostáva na poslednom mieste Západnej konferencie. Najbližšie sa predstaví na domácom ľade, keď v piatok 11. januára privíta Víťaz Podoľsk.

Kontinentálna hokejová liga 2018/2019

utorok

Dinamo Minsk – HC Slovan Bratislava 5:3 (2:1, 2:1, 1:1)
Góly: 2. A. Kosticyn (Tereščenko, Stepanov), 4. Howden, 29. Howden (Blum, Pulkkinen), 31. Howden (Pulkkinen, Gotovec), 60. Stepanov (Tereščenko, Wiercioch) – 1. Chipchura ( M. Sukel‘), 23. Hrnka, 54. Taffe (C. Bailey)
Vylúčení: 5:3 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kuljov, Tsypakov – Ivanov, Černyšov (všetci Rus.), 7 477 divákov

Zostavy:
Minsk: Enroth – Blum, Wiercioch, Chenkel, Lisovec, Gotovec, Osipov – Stepanov, Tereščenko, A. Kosticyn – Pulkkinen, Howden, Booth – S. Kosticyn, Kovyršin, Kogalev – Gavrus, Volkov, Kitarov
Slovan: Čiliak – Sersen, Jánošík, Grman, Klok, Bačik, É. Gelinas, Švarný – Lunter, M. Sukeľ, Červený – Rau, Taffe, Chipchura – Lamper, Buc, Hrnka – Jeglič, C. Bailey, M. Sloboda – Baranov

Viac k témam: Dinamo Minsk, HC Slovan Bratislava, KHL Kontinentálna hokejová liga, Slovan v KHL
Zdroj: Webnoviny.sk – HC Slovan Bratislava prelomil streleckú smolu, ale na ľade Dinama ho hetrikom zostrelil Howden © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Adam Liška ostáva v KHL, predĺžil zmluvu so Severstaľom Čerepovec

Bratislavský rodák pôsobí v Čerepovci od leta 2019. V KHL hral aj v sezóne 2018/2019, vtedy vo farbách Slovana Bratislava.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *