Home / EKONOMIKA / Pavol Lančarič končí na poste generálneho riaditeľa Orange Slovensko, je známy aj jeho náhradník

Pavol Lančarič končí na poste generálneho riaditeľa Orange Slovensko, je známy aj jeho náhradník

BRATISLAVA 8. januára (WebNoviny.sk) – Spoločnosť Orange Slovensko bude mať nového šéfa. Od 1. mája tohto roku sa ním stane Federico Colom, ktorý v súčasnosti pracuje ako viceprezident a riaditeľ pre finančný kontroling Orange Group v Paríži.

Predseda dozornej rady

Vo funkcii tak nahradí Pavla Lančariča, ktorý na poste generálneho riaditeľa pôsobil dvadsať rokov. Pavol Lančarič sa stane predsedom dozornej rady Orange Slovensko. Súčasný predseda dozornej rady Bruno Duthoit ukončí svoje pôsobenie v tejto funkcii, pričom zostáva členom dozornej rady Orange Slovensko.

„Novou úlohou Pavla Lančariča bude podporovať európsky tím pri riadení aktivít skupiny Orange v stredoeurópskom regióne vrátane Slovenska a zabezpečiť kontinuitu pri zdolávaní nadchádzajúcich výziev na telekomunikačnom trhu ako sú 5G, prémiový obsah, internet vecí (IoT), finančné služby alebo ICT,“ informoval manažér korporátnych vzťahov Orange Slovensko Tomáš Palovský.

Mobilný operátor na Slovensku

Spoločnosť Orange Slovensko je telekomunikačnou spoločnosťou a najväčším mobilným operátorom na Slovensku. Ku koncu septembra minulého roka evidovala 2,797 mil. zákazníkov v mobilnej sieti a 198 tisíc zákazníkov pevného internetu a digitálnej televízie.

Majiteľom 100 % akcií spoločnosti Orange Slovensko je skupina Orange. Tá zamestnáva 150 tisíc ľudí na celom svete. V roku 2017 dosiahla skupina výnosy na úrovni 41 miliárd eur.

K 31. decembru 2017 evidovala vyše 261 miliónov zákazníkov v 28 krajinách sveta, z čoho 201 miliónov tvoria zákazníci mobilných služieb a 20 miliónov užívatelia pevného širokopásmového internetu.

Viac k témam: Orange Slovensko
Zdroj: Webnoviny.sk – Pavol Lančarič končí na poste generálneho riaditeľa Orange Slovensko, je známy aj jeho náhradník © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Európski investori na Slovensku vnímajú útlm ekonomickej situácie, neočakávajú pritom žiadne zlepšenie

Hodnotenie slovenskej ekonomiky je po hospodársky ťažkom roku 2023 opatrnejšie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *