Home / SVET / Sýrska vláda a Kurdi rokujú, aká situácia nastane po odchode amerických vojakov

Sýrska vláda a Kurdi rokujú, aká situácia nastane po odchode amerických vojakov

BEJRÚT 5. januára (WebNoviny.sk) – Vláda v Sýrii a predstavitelia tamojších Kurdov rokujú o situácii v krajine, ktorá nastane po tom, čo odtiaľ odídu americkí vojaci. Informuje o tom agentúra AP s odvolaním sa na istého predstaviteľa sýrskych Kurdov, ktorý s ňou pre utajenosť rokovaní komunikoval pod podmienkou anonymity.

Ako uviedol, sýrski kurdskí predstavitelia navštívili Rusko. Moskva podporuje rozhovory medzi vládou a Kurdmi vedenými milíciami, ktoré majú pod kontrolou takmer tretinu Sýrie. Podľa zmieneného predstaviteľa obe strany ešte rokujú a „atmosféra je pozitívna“.

Americký prezident Donald Trump v decembri oznámil, že USA stiahnu zo Sýrie všetkých svojich dvetisíc vojakov. Kurdmi vedené Sýrske demokratické sily podporované Spojenými štátmi, vyjadrili v súvislosti s týmto krokom obavy, keďže sa Turecko vyhrážalo, že začne vojenskú operáciu proti kurdským bojovníkom v Sýrii.

Viac k témam: americkí vojaci, Donald Trump, Kurdi, kurdskí povstalci
Zdroj: Webnoviny.sk – Sýrska vláda a Kurdi rokujú, aká situácia nastane po odchode amerických vojakov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Medzinárodný súdny dvor nariadil Izraelu otvoriť viac priechodov pre pomoc smerujúcu do Pásma Gazy

Dve nové predbežné opatrenia vydal v prípade žaloby Juhoafrickej republiky, ktorá obvinila Izrael z genocídy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *