Home / SVET / Vyšetrujú zdravotnícke zariadenie, kde sa žene vo vegetatívnom stave narodilo dieťa

Vyšetrujú zdravotnícke zariadenie, kde sa žene vo vegetatívnom stave narodilo dieťa

BRATISLAVA 5. januára (WebNoviny.sk) – Polícia v americkom štáte Arizona začala vyšetrovanie sexuálneho zneužitia v zdravotníckom zariadení, kde sa žene, ktorá je vyše 10 rokov vo vegetatívnom stave, narodilo dieťa.

Nemenovaná žena je pacientkou kliniky nachádzajúcej sa neďaleko Phoenixu, ktorú vedie spoločnosť Hacienda HealthCare. Dieťatko sa jej podľa miestnej televízie KPHO-TV narodilo 29. decembra.

Nikto o tehotenstve netušil

Nemenovaný zdroj sa pre KPHO-TV vyjadril, že nikto zo zamestnancov netušil o tom, že pacientka bola tehotná, až kým nezačala rodiť. Dieťatko je údajne zdravé.

Podľa spomínaného zdroja žena vyžadovala nepretržitú starostlivosť a do jej izby malo prístup mnoho ľudí. Protokol v zariadení sa však podľa jeho slov zmenil a do izieb pacientiek môžu po novom muži vojsť len v sprievode ženy.

Spoločnosť je plne odhodlaná zistiť pravdu

Hacienda HealthCare sa vo vyhlásení vyjadrila, že si je vedomá „veľmi znepokojivého incidentu týkajúceho sa zdravia a bezpečnosti“ jedného z pacientov a plne spolupracuje s úradmi. Hovorca spoločnosti David Leibowitz dodal, že spoločnosť je „plne odhodlaná zistiť pravdu“ o incidente.

Arizonský úrad pre zdravotnícke služby uviedol, že v súvislosti so správami o prípade do zariadenia poslal inšpektorov a nariadil zavedenie „zvýšených bezpečnostných opatrení“.

Viac k témam: narodenie dieťaťa, pacient, sexuálne zneužívanie, tehotenstvo
Zdroj: Webnoviny.sk – Vyšetrujú zdravotnícke zariadenie, kde sa žene vo vegetatívnom stave narodilo dieťa © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Šesť nezvestných po zrútení mosta v Baltimore je zrejme mŕtvych

Most nad riekou Patapsco sa zrútil v utorok skoro ráno, keď do jedného z jeho pilierov narazila nákladná loď.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *