Home / SVET / Lídri koalície sa sporia o migrantov uviaznutých v Stredozemnom mori, Salvini dáva jasný odkaz

Lídri koalície sa sporia o migrantov uviaznutých v Stredozemnom mori, Salvini dáva jasný odkaz

RÍM 5. januára (WebNoviny.sk) – Lídri talianskych koaličných strán sa sporia o osude migrantov, ktorí uviazli v Stredozemnom mori na súkromných záchranných lodiach. Loď SeaWatch 3 zachránila 22. decembra 32 migrantov, ktorí vyplávali z Líbye, a ďalšia súkromná loď o niekoľko dní neskôr vytiahla z vody 17 ďalších osôb. Plavidlá však nemajú kde so zachránenými ľuďmi pristáť.

Taliansky vicepremiér Luigi Di Maio z Hnutia piatich hviezd v sobotu trval na tom, aby Malta povolila vylodenie migrantov na svojom území, aby spomedzi nich mohlo Taliansko prijať desať matiek s deťmi. Jeho kolega Matteo Salvini z protimigrantskej Ligy oponuje, že krajina nepríjme nikoho.

Lode v súčasnosti kotvia pri Malte, kde čakajú kým sa upokojí more. Medzičasom doplnili svoje zásoby a prijali nových členov posádky. Malta nechce povoliť vylodenie migrantov z lodí, pričom tvrdí, že ich nezachránili v ich pátracej oblasti. Dovolila im však prečkať nepriaznivé počasie vo svojich vodách.

Viac k témam: Luigi Di Maio, Matteo Salvini, migranti, utečenecká kríza
Zdroj: Webnoviny.sk – Lídri koalície sa sporia o migrantov uviaznutých v Stredozemnom mori, Salvini dáva jasný odkaz © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Poľsko odvolalo veliteľa zboru rýchlej reakcie európskej armády Eurocorps, vyšetrujú jeho bezpečnostnú previerku

Poľsko začalo vyšetrovanie vojenskej kontrarozviedky, do ktorého bol zapojený.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *