Home / SLOVENSKO / Slovenský náROD je podľa Danka NÁRODom veľkých TRAGÉDov

Slovenský náROD je podľa Danka NÁRODom veľkých TRAGÉDov

BRATISLAVA 3. januára (WebNoviny.sk) – Slovenský národ je podľa predsedu NR SR Andreja Danka národom veľkých tragédov. Ako povedal v rozhovore pre agentúru SITA, symbolom toho bol aj rok 2018.

Skúška emócií v národe

Danko to považuje za veľký problém nášho národa. „Miesto povzbudenia, riešenia spoločných problémov, sa dostáva cez médiá depresia medzi ľudí, je to veľmi nešťastné,“ povedal s tým, že tragická udalosť, ako je smrť dvoch mladých ľudí, sa nedá prehliadnuť.

„Ale nedá sa ani prehliadnuť hyenizmus niektorých, ktorí, ak by títo mladí ľudia žili, by im nepodali ani pohár vody. Zrazu začali nosiť ich odznaky, ich mená začali používať na politický boj,“ povedal Danko, podľa ktorého to je za čiarou.

„Bola to skúška emócií v národe. Skloňovali sa parlamentné voľby, najmä, keď sa Robert Fico rozhodol, že dá priestor Petrovi Pellegrinimu ako predsedovi vlády. Ja som to rešpektoval. Čo iné mám robiť ako koaličný partner, keď to povie predseda najsilnejšej strany,“ konštatoval.

Nemáme mať dôvod na komplexy

Danka však neskutočne mrzí negativizmus a pesimizmus, vzájomné podceňovanie, nepovzbudzovanie sa, nedokázanie držať spolu v našom národe. „To je niečo, čo sa musíme naučiť. Človek má mentalitu, že si pamätá len zlé veci. Treba povedať aj pozitívne veci. Ak chceme tvoriť, tvoriť sa nedá pri negatívnych myšlienkach,“ vyhlásil.

Podľa neho si musíme uvedomiť, že máme 26 rokov svoj štát, máme byť na čo hrdí vo vzťahu k okolitým štátom, na úroveň, ktorú sme dosiahli. „Hovoríme o vyrovnanom rozpočte, o náraste minimálnych miezd. Som hrdý na zníženie DPH pre ubytovacie služby. Som hrdý, že ľudia vďaka SNS dostanú rekreačné poukazy. Nemáme mať dôvod na komplexy,“ konštatoval Danko, ktorý vidí tieto nálady aj na našich športovcoch.

„Niekedy idú futbalisti do druhého polčasu s tým, že idú prehrať. Obdivujem Nemcov, ktorí hrajú do poslednej minúty a často dajú vo futbale v 90 minúte gól,“ dodal.

Viac k témam: Andrej Danko, Ján Kuciak, Peter Pellegrini, predseda Národnej rady SR (NR SR), premiér Slovenskej republiky, Robert Fico, SNS Slovenská národná strana
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenský národ je podľa Danka národom veľkých tragédov © SITA Všetky práva vyhradené.

Loading…

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Koniec anonymity darcov a nové označenie. Mimovládkam chýba transparentnosť, pripravovaný zákon SNS to má napraviť

O novele zákona o neziskových organizáciách poskytujúcich všeobecne prospešné služby sa bude rokovať už na aprílovej schôdzi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *