Home / EKONOMIKA / Komodity / Nízke ceny ropy by mohli zostať dlhšie, podľa analytika to závisí od dodržiavania záväzku

Nízke ceny ropy by mohli zostať dlhšie, podľa analytika to závisí od dodržiavania záväzku

NEW YORK 2. januára (WebNoviny.sk) – Ak Organizácia krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) nebude dodržiavať svoj záväzok v oblasti redukcie ťažby počas celého tohto roka, ceny severomorskej ropy Brent sa len ťažko budú môcť zvyšovať.

Uviedol to v stredu pre americkú televíznu spoločnosť CNBC Scott Darling, šéf ázijsko-tichomorského oddelenia pre ropu a plyn banky J.P. Morgan.

Začiatkom decembra sa členovia OPEC-u a ropné štáty mimo kartelu dohodli, že od januára dodávky na trh znížia o zhruba 1,2 mil. barelov denne, najprv počas šiestich mesiacov. Scott Darling však pre CNBC povedal, že ak sa tento záväzok nepredĺži na celý rok, ceny ropy Brent by sa mohli v roku 2019 pohybovať okolo úrovne 55 USD za barel.

K faktorom, ktoré by mohli v roku 2019 udržiavať nízke ceny ropy, podľa neho patrí slabý dopyt a neistota, či členovia OPEC-u budú plne dodržiavať záväzok v oblasti zníženia dodávok.

Viac k témam: ceny ropy, OPEC Organizácia krajín vyvážajúcich ropu, Severomorská ropa Brent
Zdroj: Webnoviny.sk – Nízke ceny ropy by mohli zostať dlhšie, podľa analytika to závisí od dodržiavania záväzku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Finančné spoločnosti na Slovensku budú viac transparentné

Fyzické alebo právnické osoby, ktoré vykonávajú obchodnú alebo inú podnikateľskú činnosť a sú zodpovedné za transakcie s finančnými nástrojmi, majú povinnosť mať tzv. LEI kód (Legal Entity Identifier).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *