Home / šport / Futbal / Je známa najlepšia jedenástka jesene vo Fortuna lige, Slovan a DAC „dodali“ po štyroch hráčov

Je známa najlepšia jedenástka jesene vo Fortuna lige, Slovan a DAC „dodali“ po štyroch hráčov

BRATISLAVA 27. decembra (WebNoviny.sk) – Futbalisti z klubov, ktoré zimujú na prvých piatich priečkach tabuľky, sa dostali do najlepšej jedenástky jesennej časti najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy (FL) 2018/2019.

Štyroch hráčov do elitného tímu „dodali“ líder ŠK Slovan Bratislava ako aj druhý tím priebežnej klasifikácie FC DAC 1904 Dunajská Streda, jeden zástupca je z MŠK Žilina (3. miesto v tabuľke FL po jesenných osemnástich kolách), MFK Ružomberok (4.) a z mužstva nováčika ŠKF iClinic Sereď (5. v poradí jesene).

Ideálna zostava jesennej časti vznikla na základe oficiálnych štatistík zo všetkých dosiaľ odohraných zápasov, teda obdobným spôsobom, akým Únia ligových klubov (ÚLK) ako riadiaca organizácia najvyššej domácej futbalovej súťaže vyhodnocuje na oficiálnom facebookovom profile Fortuna ligy aj najlepšie jedenástky jednotlivých kôl.

Najlepším brankárom Holec

Spomedzi brankárov dosiahol najlepšie čísla Dominik Holec z MŠK Žilina, v šestnástich odchytaných dueloch si šesťkrát udržal čisté konto a svoj tím doviedol k deviatim víťazstvám.

„Je veľmi potešiteľné, že máme viac dobrých brankárov v mladom veku, ktorí môžu neskôr klopať aj na dvere slovenskej reprezentácie. Dominik je jedným z nich, tvrdo pracoval a počkal si na svoju šancu, ku ktorej sa dostal absolútne zaslúžene. Podáva stabilné výkony, hoci pri poste najlepšieho brankára ligy je mu viac ako vyrovnanou konkurenciou Dominik Greif zo Slovana Bratislava,“ povedal na margo 24-ročného Holeca fortunaligový expert a donedávna aj držiteľ rekordu v počte ligových štartov (404 zápasov) Martin Poljovka. Bývalý obranca sa stotožnil aj s nomináciou v defenzívnej formácii.

Najviac gólov strelil Šporar

„Tieto ankety sú v prípade hlasovania subjektívne, resp. ako konsenzus viacerých názorov, ale tentoraz sa nedá nesúhlasiť. Výsledok kopíruje výsledky mužstiev, keďže Slovan a Dunajská Streda na jeseň dominovali v súťaži. Navyše, Eric Davis z Panamy je účastníkom majstrovstiev sveta v Rusku, čo hovorí za všetko,“ vyjadril sa M. Poljovka, ktorý súhlasil s konštatovaním, že jednou z najväčších hviezd vo Fortuna lige je rýchlonohý krídelník z Maroka v službách ŠK Slovan Moha: „Určite je to najlepší ofenzívny stredopoliar v súťaži, na jeseň bol veľkým ťahúňom Slovana. Gatarič zasa symbolizuje veľmi vydarenú jeseň v podaní nováčika zo Serede. Qose síce ešte nemá dostatočne stabilnú výkonnosť, ale keď sa mu darí, je v Ružomberku obrovskou oporou. Verím, že bude napredovať a dotiahne to ďaleko.“

V elitnom útočnom dvojzáprahu jesene sa nachádzajú dvaja najlepší ligoví kanonieri – pätnásťgólový slovinský zakončovateľ Andraž Šporar zo Slovana Bratislava a 21-ročný Vakoun Issouf Bayo z Dunajskej Stredy. Tento Afričan z Pobrežia Slonoviny strelil o päť gólov menej ako Šporar, rovnako ako Róbert Boženík zo Žiliny.

„Čísla nemusia byť vždy rozhodujúce, ale pri útočníkoch je to najjednoznačnejšie meradlo kvality. Obaja sú hviezdami a veľmi pozitívnymi zjavmi vo Fortuna lige, ich nominácia do Jedenástky jesene je absolútne zaslúžená,“ dodal Martin Poljovka pre oficiálny web najvyššej súťaže fortunaliga.sk.

Fortuna liga 2018/2019 – najlepšia jedenástka jesennej časti 

Dominik Holec (MŠK Žilina) – Mitch Apau (ŠK Slovan Bratislava), Ľubomír Šatka (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Vasil Božikov (ŠK Slovan Bratislava), Eric Javier Davis Grajales (FC DAC 1904 Dunajská Streda) – Kristi Qose (MFK Ružomberok) – Nikola Gatarič (ŠKF iClinic Sereď), Zsolt Kalmár (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Mohammed Rharsalla Khadfi „Moha“ (ŠK Slovan Bratislava) – Andraž Šporar (ŠK Slovan Bratislava), Vakoun Issouf Bayo (FC DAC 1904 Dunajská Streda)

Viac k témam: Fortuna liga
Zdroj: Webnoviny.sk – Je známa najlepšia jedenástka jesene vo Fortuna lige, Slovan a DAC „dodali“ po štyroch hráčov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *