Home / KULTÚRA / Hudba / Po symfonických koncertoch sa Miro Žbirka teší na Vianoce s rodinou a oslavu štyridsiatky na scéne

Po symfonických koncertoch sa Miro Žbirka teší na Vianoce s rodinou a oslavu štyridsiatky na scéne

BRATISLAVA 20. decembra (WebNoviny.sk) –  Rušný pracovný rok 2018 zakončil Miro Žbirka dvoma koncertami Symphonic Tour 2018 v Žiline a v Košiciach.

So svojou kapelou, orchestrom pod taktovkou Adriána Kokoša a hosťom Katarínou Knechtovou na nich fanúšikom dal bohatú vianočnú nádielku hitov a pozitívnej energie. Spolu s Katarínou naživo v premiére zahrali aktuálny singel Skúška snov z tohtoročného Double Albumu.

„Som rád, že to všetko vyšlo, že si Katka našla čas a prišla na naše koncerty s orchestrom. Konečne sme si mohli spolu na pódiu zaspievať vlastnu skladbu a veľmi ma teší, že ju ľudia dobre prijali,” povedal spevák po košickom koncerte.

Skladby Vianočná (o prímerí), Happy Xmas (War Is Over), Mám rád, v Košiciach ešte ako bonus neplánovane aj Biely kvet, spolu s búrlivým standing ovation v obidvoch halách symbolicky uzavreli pracovne veľmi náročný rok speváka, ktorý sa už teší na prichádzajúce sviatky, ktoré strávi s rodinou.

„Počas Vianoc ani na Silvestra nebudem hrať a budem sa venovať len rodine  a oddychovať. Po Vianociach pôjdeme pozrieť strýka Davea do Londýna a máme tam dohodnutú aj večeru s autorkou obalu Double Albumu, českou výtvarníčkou Mílou Fürstovou, ktorá tam žije. Priznám sa, že tam budem aj trochu pracovať.  S producentom Robom Cassom začneme dolaďovať detaily veľkych koncertov, ktoré nás čakajú na budúci rok v Prahe a Bratislave. Prídu na nich hudobníci, s ktorými sme nový album nahrávali. Sú to uznavaní muzikanti, ktorí hrávali aj s Paulom McCartneym, majú stále množstvo aktivít a zladiť ich program na skúšky a vystúpenia nie je jednoduché, ale verím, že to zvládneme. Aj preto s tým začíname už teraz,” povedal Miro Žbirka o svojich najbližších plánoch.

Viac k témam: Miro Žbirka, spevák
Zdroj: Webnoviny.sk – Po symfonických koncertoch sa Miro Žbirka teší na Vianoce s rodinou a oslavu štyridsiatky na scéne © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ceny Grammy 2024 patrili ženám, Taylor Swift zlomila rekord a prvý gramofónik si odniesla aj Miley Cyrus (video+foto)

Už 66. ročník udeľovania cien Grammy sa uskutočnil v Los Angeles. Časť ceremónie v Cypto.com Arene, ktorú vysielali v televízii, moderoval Trevor Noah.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *