Home / SVET / USA uvalili sankcie voči 15 Rusom pre hackerské útoky, zasahovanie do volieb aj útok na Skripaľa

USA uvalili sankcie voči 15 Rusom pre hackerské útoky, zasahovanie do volieb aj útok na Skripaľa

WASHINGTON 20. decembra (WebNoviny.sk) – Americké ministerstvo financií uvalilo nové sankcie voči 15 Rusom pre hackerské útoky, zasahovanie do volieb v USA a útok nervovou látkou v Anglicku.

Sankcie sa týkajú ruských spravodajských dôstojníkov, ktorí sú obvinení, že hackerskými útokmi prenikli do prezidentskej kampane Hillary Clintonovej a Demokratickej strany.

Terčom sankcií sú aj Alexander Petrov and Ruslan Boširov, ktorých Británia obvinila z pokusu o vraždu bývalého ruského špióna Sergeja Skripaľa. Sankcie znamenajú, že môže byť zmrazený akýkoľvek majetok, ktorý v USA majú ľudia čeliaci sankciám, a americké firmy a banky majú zakázané s nimi podnikať.

USA však zároveň oznámili plán zrušenia sankcií voči hlinikárskej spoločnosti Rusal po tom, čo ministerstvo financií vyjadrilo súhlas s plánom, ktorý redukuje kontrolu ruského oligarchu Olega Deripasku nad firmou.

Ministerstvo financií oznámilo Kongresu zrušenie sankcií voči spoločnosti Rusal, ktoré nadobudne účinnosť do 30 dní, ak to Kongres nezablokuje. Sankcie voči osobe Deripasku zostanú v platnosti ako súčasť opatrení z apríla tohto roka namierených proti oligarchom blízkym Kremľu.

Viac k témam: Donald Trump, sankcie proti Rusku, Sergej Skripaľ, Vladimir Putin
Zdroj: Webnoviny.sk – USA uvalili sankcie voči 15 Rusom pre hackerské útoky, zasahovanie do volieb aj útok na Skripaľa © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusmi dosadená administratíva Krymu nezorganizuje na Deň víťazstva tradičnú vojenskú prehliadku

Deviateho mája v Rusku oslavujú víťazstvo Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *