Home / SLOVENSKO / Na Horehroní vyrastie najvyššia vyhliadková veža na Slovensku

Na Horehroní vyrastie najvyššia vyhliadková veža na Slovensku

BANSKÁ BYSTRICA 19. decembra (WebNoviny.sk) – Najvyššia slovenská vyhliadková veža bude stáť v prírodnej rezervácii Horné lazy v lokalite obce Valaská v okrese Brezno.

Základný kameň v utorok 18. decembra slávnostne poklepal predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Ján Lunter a primátor Brezna Tomáš Abel na výnimočnom mieste historického ovocného sadu v lokalite Banisko pri Brezne.

Rozhľadňa na Horehroní má mať výšku 39,3 metra a návštevníci z nej budú mať výhľad na Nízke Tatry, ale aj na Brezno a Horehronské podolie.

Nová turistická atrakcia

Obľúbená turistická oblasť v blízkosti lyžiarskeho strediska Mýto Ski centrum a Dedečkovej chaty sa rozrastie o ďalšiu turistickú atrakciu. Prístup k vyhliadkovej veži bude možný počas celého roka. V lete pešo alebo na bicykli po novej vyznačenej cyklotrase a v zime po upravených bežkárskych tratiach na lyžiach.

V Brezne pribudne dominanta, ktorá priláka do regiónu opäť viac návštevníkov. Sme veľmi radi, že najvyššia veža bude stáť práve nad mestom a turisti budú mať celé Horehronie ako na dlani,“ povedal Abel.

Odhalili 3D model a videoprojekciu

Počas slávnostného poklepania kameňa odhalili aj 3D model veže a zúčastnení mali možnosť pozrieť si videoprojekciu vyhliadkovej veže.

Financovanie stavby zabezpečuje mesto Brezno aj s podporou financií BBSK. „Cestovný ruch v Banskobystrickom kraji napreduje a každým rokom do regiónov prichádza viac turistov. Vyhliadková veža bude jedným z lákadiel, ktoré bude región ponúkať“ uviedol Lunter.

Viac k témam: BBSK Banskobystrický samosprávny kraj, Ján Lunter, Tomáš Abel, vyhliadková veža
Zdroj: Webnoviny.sk – Na Horehroní vyrastie najvyššia vyhliadková veža na Slovensku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *