Home / šport / Hokej / Martin Bakoš smeruje z NHL do KHL, prvýkrát v kariére bude pôsobiť v ruskom klube

Martin Bakoš smeruje z NHL do KHL, prvýkrát v kariére bude pôsobiť v ruskom klube

SOČI 19. decembra (WebNoviny.sk) – Slovenský útočník Martin Bakoš sa po predčasnom ukončení spolupráce s Bostonom Bruins vracia do Európy a bude pôsobiť v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL).

Poslali ho na farmu

Dvadsaťosemročný krídelník sa dohodol na zmluve do konca aktuálnej sezóny s ruským klubom HK Soči. Informáciu priniesol oficiálny web „leopardov“.

Rodák zo Spišskej Novej Vsi mal pôvodne odštartovať aktuálnu sezónu v českej Komete Brno, ale následne uzavrel dohodu so švédskou Morou IK. Koncom mája však prijal ponuku zo zámorskej NHL a podpísal kontrakt s Bostonom Bruins.

V prvom tíme „medveďov“ dostal príležitosť len počas prípravného obdobia a neskôr putoval na farmu do AHL. V drese Providence Bruins odohral 16 zápasov s bilanciou 3+1.

Skúsenosti z KHL

Bakoš už má skúsenosti s účinkovaním v KHL. Počas svojej kariéry nazbieral v najkvalitnejšej európskej súťaži dovedna 108 štartov v Slovane Bratislave a čínskej Červenej hviezde Kchun-lun.

Produktívny pravý krídelník má v zbierke majstrovský titul z českej aj slovenskej ligy, v národnom tíme absolvoval dva svetové šampionáty a tohtoročnú olympiádu v juhokórejskom Pjongčangu.

Viac k témam: Boston Bruins, KHL Kontinentálna hokejová liga, Martin Bakoš, NHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Martin Bakoš smeruje z NHL do KHL, prvýkrát v kariére bude pôsobiť v ruskom klube © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Košice zvíťazili nad Spišiakmi a vyrovnali stav semifinálovej série, rozhodne siedmy zápas

Košičania v šiestom zápase predviedli veľkú psychickú odolnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *