Home / SLOVENSKO / Trnavský primátor Peter Bročka zarobí tisícky eur mesačne, poslanci mu schválili maximálny plat

Trnavský primátor Peter Bročka zarobí tisícky eur mesačne, poslanci mu schválili maximálny plat

TRNAVA 18. decembra (WebNoviny.sk) – Primátor Trnavy Peter Bročka (nezávislý) bude zarábať 5 405 eur v hrubom mesačne. Mestské zastupiteľstvo mu zákonom určený plat na návrh poslanca Juraja Fuzáka zvýšilo o 60 percent, čo je najvyššie možné zvýšenie. Doteraz Bročka dostával približne o tisícku menej.

Poslanci Mestského zastupiteľstva v Trnave v utorok na pokračovaní ustanovujúceho zasadnutia rozhodli aj o zriadení desaťčlennej mestskej rady a zvolili jej členov.

Poslancami obsadili aj jednotlivé komisie mestského zastupiteľstva a výbory mestských častí. Primátor Bročka informoval, že do funkcie prednostky mestského úradu vymenuje od 1. januára Katarínu Koncošovú. Toto miesto bolo neobsadené od marca tohto roku, keď z postu odvolal Ivanu Mudrikovú. Mená svojich zástupcov zatiaľ primátor neoznámil.

Platy primátorov a starostov sú stanovené zákonom. Vychádzajú z priemernej mzdy v národnom hospodárstve (aktuálne 954 eur) a násobku koeficientom podľa počtu obyvateľov. Trnava patrí do kategórie miest, ktoré majú od 50 001 do 100 000 obyvateľov, priemerná mzda sa v prípade primátorov týchto miest násobí koeficientom 3,54. Mestské zastupiteľstvo môže takto vyrátaný plat zvýšiť až o 60 percent.

Viac k témam: Peter Bročka, primátor
Zdroj: Webnoviny.sk – Trnavský primátor Peter Bročka zarobí tisícky eur mesačne, poslanci mu schválili maximálny plat © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Matovič: Danko je dobrý obchodník a je presvedčený, že Slovensko nikdy nemalo lepšieho šéfa parlamentu, ako bol on sám (video)

Voľbu predsedu parlamentu plánuje koalícia odložiť až do času po eurovoľbách.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *