Home / SLOVENSKO / Župný dom v Nitre prechádza rekonštrukciou, práce budú stáť viac ako 1,3 milióna eur

Župný dom v Nitre prechádza rekonštrukciou, práce budú stáť viac ako 1,3 milióna eur

NITRA 18. decembra (WebNoviny.sk) – Župný dom v Nitre by mal byť zrekonštruovaný na jar 2019. Práce sa začali 22. októbra. Ako informovala hovorkyňa predsedu kraja Oľga Prekopová, doteraz postavili deliace priečky, ktoré súvisia s dispozičnými zmenami prízemia.

Priebeh prác závisí aj od ďalších podmienok

Upravuje sa podlaha suterénu, robí sa úprava okenných ostení na prízemí, hrubá montáž zdravotechnickej inštalácie, elektroinštalačných rozvodov na prízemí a prvom poschodí. V podkrovnom priestore západného krídla domurujú priečky.

Rekonštrukcia bude stáť 1 355 400 eur, robí ju firma SimKor s.r.o. z Banskej Štiavnice, ktorá vyhrala verejné obstarávanie. Práce majú trvať 22 týždňov.

Ich priebeh bude závisieť od klimatických a poveternostných podmienok, podstatných pre dodržanie technologických postupov rekonštrukčných prác,“ podotkla Prekopová.

Úrad Nitrianskeho samosprávneho kraja

Po rekonštrukcii bloku D a druhého poschodia južného bloku C bude historická budova slúžiť ako Úrad Nitrianskeho samosprávneho kraja. Kraj ešte od svojho vzniku vlastnú budovu pre svojich úradníkov nemal.

Pokusy stavať sídlo zlyhali, nakoniec sa poslanci rozhodli využiť Župný dom v centre Nitry. V súčasnosti v tejto kultúrnej pamiatke sídli župan Milan Belica, 19 úradníkov a Nitrianska galéria.

Väčšina úradníkov – zhruba 120 – sedí v prenajatej budove na Rázusovej ulici, kde župa platí ročné nájomné 132 250 eur. Ďalších 86 je na Kupeckej ulici.

Viac k témam: Milan Belica, rekonštrukcia, župný dom
Zdroj: Webnoviny.sk – Župný dom v Nitre prechádza rekonštrukciou, práce budú stáť viac ako 1,3 milióna eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Z aktivistu urobili údajného teroristu? Muža z Tadžikistanu pustili na slobodu, keď bol ministrom Šutaj Eštok

Podľa Štefana Hamrana hrozí mužovi v Tadžikistane mučenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *