Home / SVET / Chladné počasie v Srbsku si vyžiadalo mŕtvych, niekoľko dedín je bez elektriny

Chladné počasie v Srbsku si vyžiadalo mŕtvych, niekoľko dedín je bez elektriny

BELEHRAD 18. decembra (WebNoviny.sk) – Chladné počasie si v Srbsku vyžiadalo už troch mŕtvych. Tamojšia štátna televízia informovala, že v noci našli v snehu na severe krajiny telo 48-ročného muža. V severozápadnom meste Šid zas zomrel 61-ročný muž.

Na juhozápade krajiny našli v opustenej budove mŕtveho muža bez domova. Niekoľko dedín v centrálnej časti Srbska je bez elektriny. Úrady vyzvali ľudí, aby boli opatrní na uliciach a v parkoch, kde sa môžu pre ťažký sneh lámať konáre stromov.

V susednej Bosne a Hercegovine zase v dôsledku nepriaznivého počasia úrady na dva dni zavreli školy v mestách Jablanica a Konjic. V krajine tiež na niektorých cestách pre sneh nemôžu premávať kamióny a ďalšie ťažké vozidlá.

Úrady okrem iného informovali, že previezli do bezpečia skupinku migrantov, ktorých v nedeľu zachránili po tom, čo sa stratili v horskej oblasti v bosniansko-chorvátskom pohraničí. Dvaja z nich utrpeli vážne omrzliny.

Rumunský minister školstva vyhlásil, že na západe a juhozápade krajiny v utorok zatvoria školy po tom, ako sneh obmedzil dopravu a dodávky elektriny. Niektoré školy na západe štátu nemali elektrinu už v pondelok a preto sa v nich nevyučovalo.

Viac k témam: bezdomovci, počasie
Zdroj: Webnoviny.sk – Chladné počasie v Srbsku si vyžiadalo mŕtvych, niekoľko dedín je bez elektriny © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajincom sa podarilo zničiť na okupovanom Kryme štyri ruské raketové systémy S-400

Údery podľa zničili alebo kriticky poškodili aj tri ruské radarové stanice, veliteľské stanovište protivzdušnej obrany a systém velenia a riadenia protivzdušnej obrany Fundament-M.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *