Home / SLOVENSKO / Na vianočných trhoch na Slovensku sa pohybuje viac policajtov, posilnili aj hliadky na cestách

Na vianočných trhoch na Slovensku sa pohybuje viac policajtov, posilnili aj hliadky na cestách

BRATISLAVA 18. decembra (WebNoviny.sk) – Stovky dopravných, poriadkových, železničných policajtov i policajtov ďalších zložiek je aj tento rok v uliciach počas predvianočného obdobia a bude aj počas samotných sviatkov.

Miesta, ktoré lákajú zlodejov

Polícia venuje zvýšenú pozornosť Vianočným trhom, ktoré sa konajú v desiatkach miest po celom Slovensku. Priamo na trhoch a v ich okolí sa pohybuje zvýšený počet policajtov v rôznych časových intervaloch aj v civile.

“Takže ak nestretnete uniformovanú policajnú hliadku, neznamená to, že miesto nie je monitorované,” uviedla hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová. Policajti budú aj v obchodných centrách a na miestach s väčšou koncentráciou ľudí, ktoré lákajú zlodejov.

Viac hliadok je aj na cestách. Počas kontrol sa okrem iného zamerajú na najčastejšie prehrešky vodičov, ako je rýchlosť, telefonovanie za volantom a používanie pásov. Šoféri sa nevyhnú ani pravidelným kontrolám na alkohol.

Výnimka pre kamióny

Prezídium Policajného zboru vyšlo v ústrety aj vodičom nákladných vozidiel a na 24. decembra 2018 a 1. januára 2019 im povolili všeobecnú výnimku na dojazd.

Výnimka platí pre všetky nákladné vozidlá na diaľniciach, rýchlostných cestách, cestách I. triedy a na cestách pre medzinárodnú premávku, prichádzajúce na územie Slovenskej republiky z niektorých zo susedných štátov, ktorých cieľ cesty (napríklad stanovište vozidla alebo miesto vykládky) je na území Slovenskej republiky.

Ak si to však bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky vyžiada, policajt bude aj napriek tejto výnimke oprávnený zakázať vodičovi jazdu na nevyhnutne potrebný čas, alebo mu prikázať smer jazdy.

Viac k témam: kamiónová doprava, Polícia SR, Vianoce, vianočné trhy
Zdroj: Webnoviny.sk – Na vianočných trhoch na Slovensku sa pohybuje viac policajtov, posilnili aj hliadky na cestách © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Post predsedu parlamentu patrí Hlasu, Tomáš apeluje na dodržiavanie koaličnej dohody (video)

Voľba predsedu parlamentu závisí od výsledku eurovolieb.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *