Home / šport / Hokej / Video: Halák zneškodnil strelu Tatara a čistým kontom prispel k víťazstvu Bostonu v Montreale (aktualizované)

Video: Halák zneškodnil strelu Tatara a čistým kontom prispel k víťazstvu Bostonu v Montreale (aktualizované)

aktualizované 18. decembram 7:18

MONTREAL 18. decembra (WebNoviny.sk) – Slovenský brankár Jaroslav Halák bol jedným zo strojcov víťazstva hokejistov Bostonu na ľade Montrealu (4:0) v pondelkovom zápase NHL. Bruins zvíťazili aj vďaka 22 zákrokom slovenského gólmana, ktorý zneškodnil aj jeden strelecký pokus krajana v drese Canadiens Tomáša Tatara.

Slovenský krídelník strávil na ľade 16:10 min, zápas ukončil s mínusovým bodom a v štatistikách mal zapísané aj tri bodyčeky. V drese Bostonu stále chýba kapitán Zdeno Chára, ktorý je zranený.

Halák vychytal dovedna 45. čisté konto v zámorskej profikariére a tretie v tejto sezóne. V ročníku 2018/2019 naplno zažiaril aj na ľade Buffala pri víťazstve 4:0 a doma proti Philadelphii (3:0).

Štatistici NHL si všimli, že 33-ročný Halák dosiahol druhýkrát shutout proti svojmu bývalému tímu. Nulu na konte inkasovaných gólov si udržal aj v drese St. Louis v súboji v Montreale (3:0) v januári 2012. V Montreale pôsobil od sezóny 2006/2007 do 2010/2011.

Jaroš s tromi bodyčekmi

Útočník Bostonu Colby Cave prispel k dvom bodom pre Bruins svojím prvým gólom v zámorskej profilige, ku ktorému pridal aj asistenciu. „Cítim sa naozaj dobre, obzvlášť vďaka víťazstvu. Myslím si, že dnes sme hrali ako tím neskutočne. Všetky štyri útoky a tri obranné dvojice hrali dobre a Halák bol ako múr, cez ktorý nič neprešlo. To je ten recept na úspech,“ uviedol Cave pre oficiálny ligový web.

Gólmi sa presadili aj Joakim Nordström, David Krejčí a Brad Marchand, David Pastrňák s Charliem McAvoyom si pripísali po dve asistencie.

Ottawa zdolala Nashville 4:3 po predĺžení. Obranca „senátorov“ Thomas Chabot rozhodol duel už 21 sekúnd po začiatku extračasu. „Thomas je v predĺžení, kde má veľa miesta, veľmi nebezpečný. Som naozaj šťastný, pretože v druhej tretine sme boli sklamaní z množstva šancí, keď sme ani nevystrelili a stratili tempo. V predĺžení namiesto krásnej akcie jednoducho vystrelil a vyšlo to,“ zhodnotil tréner Ottawy Guy Boucher.

Tím z hlavného mesta Kanady zvíťazil v druhom z ostatných dvoch stretnutí. Slovenský obranca Senators Christián Jaroš odohral 11:04 min, počas ktorých sa zapísal do štatistík tromi bodyčekmi.

Anaheim otočil s Pittsburghom

Za Nashville dvakrát skóroval obranca Roman Josi, ktorý pridal aj jednu asistenciu. Pri každom góle „predátorov“ asistoval Ryan Johansen (0+3). Predators prehrávali po I. tretine 0:3, dokázali sa však vrátiť do zápasu a poslať ho aspoň do predĺženia.

„Ukázali sme charakter. Rozhodne to nebol dobrý začiatok. V prvej tretine sme boli jednoducho príliš pomalí, oni boli rýchlejší. Neuspeli sme v dostatočnom množstve súbojov a nebojovali dostatočne tvrdo,“ uviedol Josi.

Anaheim otočil duel s Pittsburghom a zvíťazil 4:2, pričom v 15. min prehrával 0:2. Ducks triumfovali vo štvrtom zápase po sebe a v deviatom z ostatných desiatich. Brankár John Gibson zneškodnil 28 striel „tučniakov“.

V prvej tretine sme boli veľmi mäkkí. Dovolili sme im kontrolovať hru s ich rýchlosťou a schopnosťami. Akonáhle sme ich začali viac napádať, začalo sa to prejavovať na výsledku,“ povedal kouč „káčerov“ Randy Carlyle.

Sumár NHL

Columbus – Vegas 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Gól: 41. N. Foligno (S. Jones, J. Anderson)

Pittsburgh – Anaheim 2:4 (2:0, 0:3, 0:1)
Góly: 10. Malkin (Letang, P. Kessel), 15. Rust (Crosby) – 23. Henrique (N. Ritchie, Sprong), 26. Sherwood (Rowney, Manson), 39. Kaše (Getzlaf), 60. Getzlaf (Henrique, Aaberg)

Montreal – Boston 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Góly: 3. Nordström (Backes, Cave), 40. Cave (McAvoy, Pastrňák), 41. Krejči (McAvoy), 46. Marchand (Pastrňák, Krug)
Tomáš Tatar (Montreal) odohral 16:10 min, 1 strela, 1 mínuska, 3 bodyčeky – Jaroslav Halák (Boston) odchytal 60 minút, 22 zákrokov z 22 striel, 3. shutout sezóny

 

Ottawa – Nashville 4:3 po predĺžení (3:0, 0:1, 0:2 – 1:0)
Góly: 3. Lajoie (Bödker, Batherson), 6. B. Tkachuk (Mark Stone, C. White), 20. Dzingel (Mark Stone), 61. Chabot (Dzingel) – 26. Josi (Ellis, Johansen), 41. C. Smith (Josi, Johansen), 47. Josi (Fiala, Johansen)
Christián Jaroš (Ottawa) 11:04 min, 0+0, 3 bodyčeky

Colorado – New York Islanders 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
Góly: 27. Landeskog (Barrie, MacKinnon) – 19. Eberle (B. Nelson, Lee), 23. J. Boychuk (Pulock, Josh Bailey), 39. Lee (Leddy, Eberle), 58. Filppula (Pulock)

Viac k témam: Boston Bruins, Jaroslav Halák, Montreal Canadiens, NHL, tomáš tatar
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Halák zneškodnil strelu Tatara a čistým kontom prispel k víťazstvu Bostonu v Montreale (aktualizované) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zvolenskí hokejisti sa udržali pri živote, zápas Nitry a Popradu rozhodli samostatné nájazdy (video)

Zvolenskí hokejisti odmietli koniec sezóny, keď po prvý raz zdolali hráčov Michaloviec (3:2).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *