Home / šport / MOTOR šport / Bývalému šampiónovi F1 Michaelovi Schumacherovi sa údajne polepšilo, už nie je pripútaný na lôžku

Bývalému šampiónovi F1 Michaelovi Schumacherovi sa údajne polepšilo, už nie je pripútaný na lôžku

BRATISLAVA 17. decembra (WebNoviny.sk) – Bývalý nemecký pilot Formuly 1 Michael Schumacher údajne už nie je pripútaný na lôžko, ale jeho rodina musí platiť za intenzívnu zdravotnú starostlivosť o sedemnásobného svetového šampióna približne 60-tisíc eur týždenne.

Ťažké zranenie hlavy

Rodák z Hürthu, ktorý 3. januára oslávi okrúhle päťdesiate narodeniny sa momentálne nachádza doma vo vile na brehu Ženevského jazera, kde sa zotavuje z ťažkého zranenia hlavy.

To utrpel pred necelými piatimi rokmi na lyžovačke vo francúzskom alpskom stredisku Méribel. Informácie priniesol britský denník Daily Mail v rozsiahlej reportáži na oficiálnej webovej stránke.

Náznak zmeny k lepšiemu u legendy motoristického športu však najnovšie potvrdil aj bývalý výkonný riaditeľ Ferrari a súčasný šéf FIA Jean Todt, ktorý priznal, že počas minulého mesiaca sledoval spolu so Schumacherom Veľkú cenu Brazílie.

Operácie, aby prežil

Niekdajší úspešný pretekár sa neobjavil na verejnosti od roku 2013 a o jeho zdravotnom stave sa dlho vedú polemiky, pretože najbližšia rodina odmieta zverejňovať informácie.

Po nešťastnej udalosti M. Schumacher absolvoval operácie, ktoré boli nevyhnutné na to, aby vôbec prežil. Z umelého spánku ho lekári zobúdzali viac ako päť mesiacov.

Viac k témam: F1 Formula 1, Michael Schumacher
Zdroj: Webnoviny.sk – Bývalému šampiónovi F1 Michaelovi Schumacherovi sa údajne polepšilo, už nie je pripútaný na lôžku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Lewis Hamilton sa teší na nové výzvy v tíme Ferrari, ale v Mercedese má ešte nedokončenú prácu

Lewis Hamilton vo Ferrari nahradí španielskeho jazdca Carlosa Sainza mladšieho, ktorý sa s predstaviteľmi stajne nedohodol na novom kontrakte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *