Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Študenti pripravujúci sa na prácu v Jaguar Land Roveri môžu pri výučbe používať moderné roboty

Študenti pripravujúci sa na prácu v Jaguar Land Roveri môžu pri výučbe používať moderné roboty

NITRA 17. decembra (WebNoviny.sk) – Špecializované školiace pracovisko vybavené modernými robotmi otvorili v Súkromnej strednej odbornej škole polytechnickej DSA na Novozámockej ulici v Nitre.

Školu si vybrala pre spoluprácu a prípravu budúcich zamestnancov automobilka Jaguar Land Rover. Pracovisko bude slúžiť predovšetkým pre praktickú časť výučby študentov v systéme duálneho vzdelávania. Pripravovať sa tu budú na prácu v Jaguari, uplatnenie však môžu nájsť aj v ďalších firmách.

Uplatnenie študentov

Ako povedal technologický manažér spoločnosti Jaguar Land Rover Tony Bainbridge, novovytvorené vzdelávacie centrum je najmodernejšie v celom regióne a technológie a prístroje v ňom sú rovnaké, aké používajú v nitrianskom závode.

Absolventi školy tak po ukončení štúdia nájdu uplatnenie vo všetkých jeho prevádzkach, od karosárne až po montáž, zabezpečenie kvality a údržbu.

Bainbridge tiež skonštatoval, že Slovensko v súčasnosti potrebuje nový prístup k technickému vzdelávaniu, digitálne zručnosti sú dôležitejšie ako kedykoľvek predtým.

Mechanik mechatronik

Ako informoval za školu Slavomír Maličkay, v súčasnosti tu študuje 427 žiakov. Od začiatku tohto školského roka sa študenti pripravujú v rámci spolupráce so závodom Jaguar Land Rover v maturitnom študijnom odbore mechanik mechatronik.

Na novom pracovisku vybudovali mechatronickú linku, ktorú využijú v rámci predmetov automatizácia a mechatronika. Učiť sa budú programovať proces pohybu súčiastok na dopravníkovom páse a ovládať riadiaci panel.

Viac k témam: Jaguar Land Rover v Nitre, Súkromná stredná škola polytechnická DSA v Nitre
Zdroj: Webnoviny.sk – Študenti pripravujúci sa na prácu v Jaguar Land Roveri môžu pri výučbe používať moderné roboty © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *