Home / EKONOMIKA / Zdravotníctvo / Pôrodnica vo Svidníku už neprijíma rodičky, ale ministerstvo má s nemocnicou svoje plány

Pôrodnica vo Svidníku už neprijíma rodičky, ale ministerstvo má s nemocnicou svoje plány

BRATISLAVA 17. decembra (WebNoviny.sk) – V pondelok sa definitívne uzavrelo pôrodnícke oddelenie svidníckej nemocnice. Sieť nemocníc Svet zdravia o tom informovala v tlačovej správe. Ministerstvo zdravotníctva SR (MZ) v reakcii zdôraznilo, že nemocnica vo Svidníku má v regióne svoje opodstatnenie.

„Rezort v spolupráci so zdravotnými poisťovňami pracuje na projekte stratifikácie a s nemocnicou vo Svidníku počíta aj v budúcnosti,“ píše MZ. Stratifikácia má podľa rezortu priniesť skvalitnenie zdravotnej starostlivosti a posilnenie dlhodobej starostlivosti o pacienta.

Nemocnica vo Svidníku bude podľa rezortu patriť do minimálnej siete a bude lokálnou nemocnicou s dostupnosťou pacienta maximálne do 30 minút. Lokálna nemocnica, akou bude aj nemocnica vo Svidníku, bude musieť prevádzkovať interné lôžka, neurológiu, chirurgiu a oddelenie anesteziológie a intenzívnej medicíny.

„Obavy o existenciu nemocnice vo Svidníku považuje rezort za absolútne neopodstatnené, nemocnica má v danom regióne svoje pevné a stabilné miesto,“ uzavrelo ministerstvo.

Viac k témam: Ministerstvo zdravotníctva SR, Nemocnica Svidník, pôrodnica
Zdroj: Webnoviny.sk – Pôrodnica vo Svidníku už neprijíma rodičky, ale ministerstvo má s nemocnicou svoje plány © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Budeme mať vážny problém, ak nepodporíme požiadavky zdravotníkov na zvyšovanie platov, varuje Čaputová

Minister Lengvarský prezidentke predostrel návrh na zvýšenie platov zdravotníckemu personálu ako aj lekárom a zdravotným sestrám.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *