Home / SLOVENSKO / Vianočné trhy v Žiari nad Hronom oživí súťaž vo varení kapustnice, o víťazovi rozhodne porota

Vianočné trhy v Žiari nad Hronom oživí súťaž vo varení kapustnice, o víťazovi rozhodne porota

BANSKÁ BYSTRICA 17. decembra (WebNoviny.sk) – Súťaž vo varení kapustnice spestrí v utorok 18. decembra tradičné vianočné trhy v Žiari nad Hronom. Zúčastnené tímy musia počas nej navariť minimálne 20 litrov tradičnej vianočnej polievky, z ktorých podľa internetovej stránky mesta ocenia tri najlepšie. Okrem predaja vianočného tovaru sú na námestí aj stánky s vianočným občerstvením.

Na žiarskej kapustnici sa zúčastňujú minimálne päťčlenné družstvá, ktoré môžu tvoriť priatelia, rodinní príslušníci alebo kolegovia. „Tím si musí dať meno, doniesť si kotlinu, suroviny a variť,“ uvádzajú k nezmeneným podmienkam z minulých ročníkov organizátori.

O najchutnejšej vianočnej kapustnici rozhodne po degustácii porota, ktorá najlepším tímom udelí ceny. Po navarení budú kapustnicu predávať. Sprievodným programom počas varenia bude koncert Janka Kulicha & Kolegium, počas ktorého v čase od 17. hodiny odohrajú a zaspievajú vianočné koledy.

Viac k témam: súťaž vo varení kapustnice, vianočné trhy
Zdroj: Webnoviny.sk – Vianočné trhy v Žiari nad Hronom oživí súťaž vo varení kapustnice, o víťazovi rozhodne porota © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

ITAPA Health&Care: Už len na entuziazme mladých lekárov nemôže stáť naše zdravotníctvo

Zastaraný obsah výučby a slabá príprava medikov do praxe. Chátrajúce nemocnice s biednym vybavením.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *